Korte omsteltijden bij langdraaien • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Korte omsteltijden bij langdraaien

Het XHeadClamp-systeem van WNT is speciaal voor langdraaimachines ontwikkeld. Met dit wisselkopsysteem is het wisselen van plaat of geometrie binnen enkele seconden mogelijk, stelt het bedrijf. Het systeem met modulaire koppeling reduceert machineomsteltijden en bespaart dus kosten. Ook presenteert het bedrijf voor het eerst een speciale catalogus voor langdraaien.

Het snel wisselen is mogelijk  doordat het gereedschap uit 2 onderdelen bestaat: de omtrekgeslepen vierkante schacht en een bijpassende kop, die uitgevoerd kan zijn voor verschillende wisselplaatgeometrieën.

‘Optimale efficiëntie’

Het is snel, veilig en eenvoudig te handlen, stelt WNT. In de meeste gevallen hoeft slechts 1 schroef losgedraaid te worden om de wisselkop te verwijderen en een nieuwe terug te plaatsen.

Zo kan zonder noemenswaardige correcties aansluitend het volgende werkstuk bewerkt worden, wat zorgt voor een optimale efficiëntie aan de machine. Het systeem is zo ontworpen dat een verkeerde montage van de kop onmogelijk is.

Door de gereedschapswisseltijden sterk terug te brengen, is een maximale tijdsbesparing mogelijk bij het verder bewerken van een werkstuk. “Daarnaast overtuigt het systeem door een zeer hoge repeteernauwkeurigheid en stabiliteit”, legt Dirk Martin, productmanager bij WNT, uit.

Ook binnen zelfde grootte

Het systeem is niet alleen voor verschillende wisselplaatafmetingen gemaakt, maar kan men ook binnen dezelfde systeemgrootte elke andere wisselplaatgeometrie inzetten – of deze nu links of rechts moet zijn.

Daarnaast biedt WNT een brede keus aan wisselplaten aan, die voor de bewerking van vele materialen, zoals bijvoorbeeld staal en non-ferro, maar ook voor superlegeringen zoals titaan of Inconel, geschikt zijn.

Tot nu toe heeft het XHeadClamp-systeem nog geen koelmiddeltoevoer. Deze optie komt nog dit jaar beschikbaar.

Nieuwe catalogus

Het XHeadClamp-systeem is een van de nieuw producten in de catalogus ‘Gereedschappen voor langdraaien’ die WNT voor het eerst heft samengesteld. De nieuwe catalogus bevat meer dan 11.000 gereedschappen, specifiek voor langdraaimachines. Zo’n 5.000 gereedschappen hiervan zijn volgens het bedrijf compleet nieuw.

Meer info

Video-impressie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven