Koning opent Brainport Industries Campus • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Koning opent Brainport Industries Campus

Koning Willem-Alexander heeft Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven officieel geopend. Hij deed dit door op een scherm zijn initialen te zetten, waarna een Yaskawa-robot deze in een ronde plaquette graveerde. Deze plaquette werd door de koning in een kunstwerk geplaatst, waarmee de opening een feit was.

De koning heeft ook een bezoek gebracht aan KMWE (foto), Summa College en het Fieldlab Flexible Manufacturing om zich te laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen.

Koning Willem-Alexander laat zich informeren bij KMWE (foto’s: BIC)

Bij de officiële opening waren zo’n 1500 mensen aanwezig; BIC-medewerkers, BIC-studenten en vele genodigden uit binnen- en buitenland.

Fabriek van de Toekomst

De eerste Fabriek van de Toekomst op BIC is 100.000 m2 groot. Hier wordt, aldus BIC, de volgende generatie van de high tech maakindustrie opgeleid in een open en ‘state of art’ werk- en leeromgeving.

De Yaskawa-robot graveert de ronde plaquette.

Brainport Industries Campus is de basis voor vergaande samenwerkingsverbanden tussen toeleveranciers, specialistische bedrijven en innovatieve onderwijs- en kennisinstellingen in de Brainport-regio. De campus zal in totaal 5 fabrieken omvatten.

Bekijk de officiële opening

(Bron: BIC)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven