Kogelomloopspindel met moerkoeling • Metaal Magazine
Nieuws

Kogelomloopspindel met moerkoeling

Precies daar koelen waar het nodig is: dat is het basisprincipe achter kogelomloopspindels met gekoelde moeren (foto: NSK).

De Chiron Group werkt samen met NSK. Nieuwe bewerkingscentra van Chiron zijn en worden voorzien van kogelomloopspindels met gekoelde moeren. Dit verbetert de oppervlaktekwaliteit van de gefreesde onderdelen. Dat stelt NSK

NSK kogelomloopspindels met moerkoeling zorgen ervoor dat bewerkingsmachines met mechanische aandrijfcomponenten nauwkeuriger zijn.

Dit blijkt niet alleen uit eigen testen van NSK, maar ook uit machinetesten die zijn uitgevoerd met de Chiron Group.

Deze NSK kogelomloopspindels dragen zo bij aan de een betere oppervlaktekwaliteit van gefreesde onderdelen die geproduceerd worden op de nieuwe CNC bewerkingscentra van de Chiron Group.

Waarom?

Wat is het voordeel van moerkoeling? En hoe werkt het? (premium)

Geen negatieve invloed

De NSK-ingenieurs hebben de moer zo ontworpen dat veranderingen van de kogelomloopspindel door het koelen geen negatieve invloed hebben op het prestatieprofiel. Dat is volgens de fabrikant bevestigd door duurtesten uit te voeren in het NSK Technology Centre.

In de praktijk zijn de resultaten ook bevestigd. Dit gebeurde in de jarenlange samenwerking met de Chiron Group.

Chiron FZ 16 S vijfassig.

In Chiron 16- en 22-serie

Het gebruik van NSK kogelomloopspindels met gekoelde moeren heeft er volgens NSK toe geleid dat Chiron bewerkingscentra van de 16- en 22-serie hun werk met hoge precisie kunnen doen. Dit geldt, aldus NSK, niet alleen voor het positioneringsgemak, maar ook voor de bewerkingsnauwkeurigheid en oppervlaktekwaliteit.

In twee speciale Chiron-series zijn de kogelomloopspindels ook uitgerust met effectieve X1-afdichting van NSK. Deze beschermt de moer tegen vervuiling en houdt het smeermiddel gedurende langere tijd vast binnen de moer.

Chiron DZ 22 W (foto’s: Chiron Group).

Verdere samenwerking

NSK plant een verdere samenwerking met de Chiron Group om de precieze koeltechnologie voor kogelomloopspindels verder te optimaliseren. Door dit teamwork krijgen de ontwikkelaars de gelegenheid om hun kennis van kogelomloopspindels – en de wijze waarop ze machineprestaties beïnvloeden – verder te verdiepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven