Ga naar hoofdinhoud

Koelsmeermiddel precies op de snede

Een noviteit van Ertec tijdens de Techni-Show is een speciale sproeikop voor de verdeling van koelsmeermiddel bij het frezen. Deze ‘koelsmeermiddelverdeler’ wordt samen met de opname in de wisselaar geplaatst. Bij de gereedschapwisseling wordt deze combinatie, met het gereedschap, in de spil gezet.

Ertec staat deze week voor de eerste keer met een eigen stand in hal 11 op de Techni-Show 2012 te Utrecht. Het bijzondere van de zogeheten ‘Mediumverteiler‘ is dat door de vaste verbinding op het medium (lucht, minimale smering of water) geen centrifugaalkrachten  worden uitgeoefend. Het medium komt altijd precies, en onafhankelijk van het toerental, op de freesbewerking terecht. Resultaten: een goede oppervlaktekwaliteit, besparing op perslucht, betere procesbetrouwbaarheid en standtijdverlenging van het gereedschap.

 

Mediumverteiler width =

De koelsmeermiddelverdeler gemonteerd. De foto onder toont de boringen voor de verdeling (foto’s: Reinold Tomberg). De video aan het einde van dit bericht toont de verdeler in gebruik bij freeswerkzaamheden.

Mediumverteiler width =

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven