Knapen trailers last 100% ‘groen’ • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Knapen trailers last 100% ‘groen’

Knapen Trailers zette de ‘NEXT’ step en investeerde in een zonnepark op eigen dak. “Een volledig groen productiebedrijf is al jaren mijn ideaalbeeld”, zegt Peter Joosten, directeur Knapen Trailers. “Met het zonnepark op eigen dak maken we deze visie werkelijkheid. Een belangrijke ontwikkeling die duidelijk past bij onze koers: Voortaan zijn al onze lassen ‘groen’.”

In een Knapen trailer zit meer dan 400 meter lasnaad, stelt het bedrijf. Het robotlassen van één trailer kost dan ook flink wat stroom. Een gemiddeld huishouden kan daar 2 maanden mee vooruit. Toch zijn nog steeds grote delen van de Europese maakindustrie afhankelijk van fossiele brandstoffen.

Zonne-energie

Het lassen van volledige trailers op zonne-energie is nog bijzonder in de trailermarkt. Voor Knapen Trailers is een zonnepark op eigen dak een logisch gevolg van haar eerdere keuze voor robotlassen. Het zonnepark zorgt ervoor dat alle benodigde las-energie ‘groen’ wordt opgewekt. Hieronder valt de energie voor de lasrobots, de handlingrobots, de omdraai-inrichtingen, de bewegende mallen, de perslucht en zelfs de afzuiging. Het zonnepark past goed bij de visie van Knapen, op weg naar een volledig groen productiebedrijf.

Gasloos

Een ander voorbeeld van duurzaam ondernemen is het in 2015 gebouwde pand van Knapen Service en Trailned, welke ook onder de Knapen-paraplu vallen. Dit gebouw is volledig gasloos uitgevoerd. Het verwarmings- en koelsysteem werkt op aardwarmte.

Het dak van het pand is uitgevoerd met nog eens 1.200 m² zonnepanelen. Hiermee is het gebouw volledig zelfvoorzienend geworden. De zelf opgewekte groene stroom wordt gebruikt voor de servicewerkplaats, het spare parts magazijn, het buitenterrein, de kantoren en natuurlijk de warmtepomp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven