Klokgebouw toneel laatste finale Vakkanjers • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Klokgebouw toneel laatste finale Vakkanjers

Het Klokgebouw in Eindhoven is deze week (6 t/m 8 april) het toneel van de finale van de VakkanjerWedstrijden 2016. In Eindhoven strijden techniektalenten van het mbo om de Nederlandse titel in zeven verschillende vakken: Elektrotechniek gebouwen, Landbouwmechanisatie, Lassen BMBE/MIGMAG, Lassen TIG, Sanitaire en verwarmingstechniek, Mechatronica en Metalen dakdekken.

Zo’n 2.000 leerlingen uit Eindhoven en omgeving brengen een bezoek aan de wedstrijden en ontdekken in een interactief programma wat techniek allemaal mogelijk maakt. De toegang is op alle drie de wedstrijddagen vrij voor iedereen die een kijkje wil nemen in de wereld van techniek.

EuroSkills

Aan de VakkanjerWedstrijden (voor jonge technici op mbo-niveau) doen dit jaar zo’n 250 talenten mee uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek. De beste 85 hebben zich geplaatst voor de finales. Het Klokgebouw in Eindhoven verandert tijdens de derde en laatste finale in een techniekarena van 5.000 vierkante meter. De Vakkanjers lassen, installeren energievoorzieningen, bouwen robots, maken en programmeren hightech machines en nog veel meer. De nieuwe kampioenen vertegenwoordigen Nederland tijdens EuroSkills 2016, in december in Zweden. De finale is live te volgen via livestream.devakkanjers.nl

Prijsuitreiking met Klaas van Kruistum

De prijsuitreiking voor alle vakken, gepresenteerd door Klaas van Kruistum (o.a. Wie is de Mol? en Klaas Kan Alles), is op vrijdagavond 8 april. Ook de finale van Jonge Makers (onderbouw vmbo) en Junior Vakkanjers (bovenbouw vmbo) is in Eindhoven. De (Junior) VakkanjerWedstrijden zijn een activiteit van TechniekTalent.nu, een samenwerkingsverband van technische sectoren, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Met de (Junior) VakkanjerWedstrijden wil TechniekTalent.nu de vaktrots, het vakmanschap en de instroom van jonge technici stimuleren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven