Ga naar hoofdinhoud

Kleinste V8 motor op IMTS

Op de komende IMTS in Chicago, die gehouden wordt van 10 tot en met 15 september, zal ’s werelds kleinste volledig werkende V8 motor te zien zijn. Deze motor wordt getoond op de stand van Sunnen, fabrikant van hoonmachines.

De V8 motor en de bijbehorende Ford T-bucket hotrod die door Sunnen worden tentoongesteld zijn gemaakt door Gary Conley, in de Verenigde Staten uitgeroepen tot ‘2012 Metalworking Craftsman of the Year’. Conley heeft een lange geschiedenis van het produceren van echte werkende brandstofmotoren op schaal. Een geschiedenis van ups en downs. Dat is te zien op deze website. Conley bouwt de motoren helemaal zelf, op het gietwerk na. Hij heeft inmiddels een grote klantenkring die de motoren weer inbouwen in modelraceauto’s (schaal 1 op 4).

 V8 motor Conley

Gary Conley met de Stinger V-8 motor, die ook in Chicago te zien zal zijn (foto’s: Craftsmanshipmuseum)

 

Sunnen toont zelf op de IMTS in Chicago de hoonmachine van het type SV-20. Deze job-shop machine is geschikt voor het honen van lange onderdelen en grotere motorblokken. Een ander thema van Sunnen zullen die techniek ‘upgrades’ zijn voor de verticale hoonmachines. Dankzij diverse aanpassingen worden de cyclustijden op de hoonmachines verlaagd. Sunnen Benelux is gevestigd in Kontich (B).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven