Kleinste digitale fijnboorkop • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kleinste digitale fijnboorkop

Big Kaiser heeft ’s werelds kleinste digitale fijnboorkop aangekondigd. Het is de EWE Downsize, ook wel EWE 04-7 genoemd. Deze heeft geen eigen display voor het aanpassen va de diameter, maar werkt via een app op een smartphone of smart watch.

De EWE Downsize is onderdeel van Big Kaiser’s vierde generatie fijnboorkoppen, die het bewerken van onderdelen veiliger, sneller en eenvoudiger en betrouwbaarder maakt.

De fijnboorkop heeft een lengte van slechts 26 mm en een buitendiameter van 19,6 mm. Daarmee is het een ideaal gereedschap voor spindelafmetingen ISO-20, HSK-E25 en groter. De kop omvat een diameterbereik van 0,4 mm tot 7 mm en laat een onbegrensde lengte-aanpassing van de gereedschapshouder en een maximale diepte van de bewerking van 16 mm toe.

Display via app

Om zo compact mogelijk te zijn, heeft de EWE Downsize geen eigen display om de aanpassing aan de diameter te laten zien. In plaats daarvan verbindt het draadloos via een app die Big Kaiser speciaal heeft ontwikkeld voor smartphones, tablets en smart horloges als de Apple Watch.

De externe app, die loopt op zowel IOS- als Android-systemen, vergemakkelijkt de controle op de boorkoppen en de configuratie ervan. Dat maakt dat de gebruiker zich voledig kan concentreren op de fijnafstemming van de boorkop. Zo kan de operator efficiënter ingezet worden terwijl ook het aantal kostbare fouten afneemt.

Veranderende kleuren

De tolerantiezones worden aangegeven met dynamisch veranderde kleuren op het display van de mobiel of smart watch waardoor, aldus de fabrikant, de procesbetrouwbaarheid verder toeneemt.

De EWE Downsize laat zien waar de ontwikkelingen naar toe gaan in het licht van micromachining, geeft José Fenollosa, hoof R&D van Big Kaiser, aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven