Kleinere broer voor Tower • Metaal Magazine
Nieuws

Kleinere broer voor Tower

De Tower van RoboJob, krijgt een kleiner broertje. De Belgische marktleider in CNC-Automatisering zet met het geavanceerde automatiseringsconcept volop in op de high mix – low volume-markt. De nieuwste Tower wil vooral inspelen op de automatisering van freesmachines.

De Tower is de meest geavanceerde automatisering van RoboJob. Het concept werd gelanceerd op de EMO van 2017 en heeft sindsdien een hele weg afgelegd. Met een Tower kan een magazijn worden voorzien van ruwe materialen, maar ook van pallets en opspanmiddelen. 

De nieuwe servogrijper maakt het plaatje compleet: hierdoor hoeft de robot niet steeds van grijpers te wisselen om stukken van verschillende afmetingen te grijpen. Toch kán dat wel, bijvoorbeeld om af te wisselen tussen ronde en vierkanten stukken. 

Meer autonomie aan machine

Het resultaat is dat de Tower aanzienlijk meer autonomie kan creëren aan de machine. De robot belaadt en ontlaadt één of meerdere CNC-machines, en kan daarbij zowel enkelstuks als seriewerk automatiseren.

“Zo is de Tower in enkele jaren tijd uitgegroeid tot een ideaal automatiseringsconcept voor high mix-low volume”, stelt RoboJob.

Vragen vanuit markt; 3,5 meter hoog

Nu komt er, vanwege vragen vanuit de markt, een kleinere broer bij. De bestaande Tower is 4,6 meter hoog, de kleinere versie zal 3,5 meter hoog zijn.

“De afgelopen jaren is de vraag naar slimme automatisering steeds toegenomen. Heel wat klanten zoeken oplossingen om niet enkel seriewerk, maar ook enkelstuks te automatiseren, en liefst alles door elkaar. Vooral voor freeswerk is de nood hoog. Toch heeft niet iedereen behoefte aan of de ruimte voor de hoogste Tower-versie.”

Meer functionaliteit

Daarom heeft de R&D-afdeling van RoboJob de afgelopen jaren gewerkt aan een kleiner exemplaar. “De kleinere Tower mag dan wel minder capaciteit hebben, ze moet meer functionaliteit hebben en dusdanig meer autonomie kunnen creëren”, vertelt De Roovere. 

“Deze Tower kent veruit de meeste features en functionaliteiten. Het was de bedoeling om de jongste telg in het Tower-assortiment aan het publiek voor te stellen tijdens het Open Huis van Mazak, maar dat ging vanwege aangescherpte corona-eisen niet door. Nog voor de officiële presentatie zijn de eerste bestellingen al geplaatst, stelt RoboJob.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven