Ga naar hoofdinhoud

Klauwplaat Schunk ook stationair inzetbaar

Begin juni liet Schunk tijdens een seminar van DMG in Veenendaal zien de Rota-S plus klauwplaat ook ingezet kan worden als een stationair opspanmiddel op verdeelapparaten of op opspanpalletten. Opgespannen werd een cilindrisch werkstuk voor een freesdraaibewerking.

DMG organiseerde het seminar in samenwerking met Schunk, Hersbach, Hagro en Siemens. De klauwplaat Schunk Rota-S plus werd op een nulpuntspansysteem ingezet op een DMG machine van het type DMC 60 FD Duoblock. Dit is een vijfasser die in één opspanning werkstukken afwisselend kan frezen én draaien. Bijgaande animatie van Schunk toont de bijzondere opbouw en werking van de Rota-S plus.

 

 

Het bijzondere van de Schunk Rota-S plus klauwplaat zijn de zogeheten ‘Keilstangen’. Zoals de animatie laat zien wordt in plaats van met de bekende spiraal het werkstuk nu opgespannen met met blokken met een schuinverlopende vertanding. Een groot voordeel hiervan is de lagere spankracht. Voor een grote klauwplaat van 1000 mm bijvoorbeeld scheelt dit een factor drie: van 300 kN naar 100 kN. In ons land is Schunk Intech gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.

 

Schunk Rota-S plus klauwplaat bij DMG

De Rota-S plus klauwplaat op het palletwisselstation van DMG DMC 60 FD Duoblock. Boven het aluminium werkstuk, vervolgens de klauwplaat op een nulpuntspansysteem en daaronder de pallet met ook een nulpuntspansysteem (foto’s: Reinold Tomberg)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven