Kivi Engineering Festival: continuous transition • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kivi Engineering Festival: continuous transition

Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) bestaat dit jaar 175 jaar. Het wordt op zaterdag 10 september voor een breed publiek afgesloten met een Engineering Festival in Delft. Dit 35e lustrum heeft als thema Engineering Continuous Transition. De opening van het festival in het Auditorium wordt verricht door rector magnificus Tim van der Hagen van TU Delft en minister Karien van Gennip van SZW.

Tijdens het KIVI Engineering Festival in het auditorium van de TU Delft komen technologie, innovatie en uitdagingen waar de branche voor staat, voor jong en oud levensecht dichtbij. De dag is bedoeld voor alle doelgroepen; ingenieurs, young professionals, studenten en zelfs het hele gezin.

“Deze dag draait om de kick van nieuwe dingen ontdekken, verdiepen tijdens kennissessies, talenten ontwikkelen, kansen herkennen en natuurlijk 175 jaar KIVI-ingenieur vieren. Kinderen wanen zich jonge wetenschappers en volwassenen vergapen zich aan de robottechnieken, we maken processen weer spannend en blikken terug op een rijke historie.”

Experience voor jong en oud

De maatschappij verandert, gedreven door bevolkingsgroei, welvaart, innovatie en klimaat, met enorme snelheid. De ingenieur heeft hierin een grote rol en heeft impact op vrijwel elk thema in ieders leven, stelt het KIVI.

“Of het gaat over procesengineering, ontwerpen van gebouwen, data engineering of het ontwikkelen van een nieuwe manier waarop we op minder vierkanten meters gewassen telen; de ingenieur heeft een sleutelrol. Kortom we hebben deze helden in de toekomst keihard nodig!”

Bedrijven, overheid en onderwijs creëren aan de hand van actuele thema’s interactieve demonstraties, zodat bezoekers nieuwe technologieën kunnen ervaren. Een beleving voor leden, young professionals en het grote publiek. Het wordt “tastbaar interessant voor jong en oud”.

Industrietransitie en Artificial Intelligence

In 5 collegezalen van het congrescentrum in de TU Delft vinden sessies plaats over verschillende onderwerpen zoals Energietransitie, Artificial Intelligence, Offshore transitie, Transporttransitie, Woning- en utitileitsbouwtransitie, digitale transitie en industrietransitie.

Speciaal voor studenten organiseert Eriks in de ochtend en de middag, parallel aan de breakouts, de Hydrogen Challenge; een business case waarin studenten hun talent kunnen laten zien en vooral kunnen kijken waar in de praktijk de uitdagingen liggen voor de energietransitie. Meer informatie en aanmelden.

Verder zal onder meer Vincent Bos (van Demcon) ingaan op AI en synthetische data en Bert van Renselaar (van Sweco) over ontwerp en vergunningen voor waterstoffabrieken (bekijk het hele programma).

Ook zijn er uiteenlopende sessies, bijvoorbeeld van het Hyperloop Team TU Delft, heftrucks op waterstof en het rijbewijs van de toekomst gerelateerd aan autonoom rijden (van de RDW)

De toegang is gratis voor leden en studenten, maar registratie vooraf is vereist. Er is een toegangsprijs (inclusief lunch en borrel) voor niet-leden en (gereduceerd) voor familieleden van KIVI-leden.

’s Avonds is er een diner bij Lijm en Cultuur in Delft met interessante sprekers. Voor dit diner is er een losse kaartverkoop (à 75 euro). Ook zijn er tafels voor bedrijven die het evenement willen sponsoren.

Meer informatie en aanmelden

Bekijk het programma

Meld u vooraf aan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven