Kersten vertrekt bij Additive Industries • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kersten vertrekt bij Additive Industries

Daan Kersten, medeoprichter en CEO van Additive Industries, vertrekt per 30 juni bij het bedrijf uit Eindhoven. Highlands Beheer, aandeelhouder van het bedrijf, heeft zijn aandelen in het bedrijf verworven. Additive Industries kondigt tevens een investering aan van 14 miljoen euro, afkomstig van Highlands.

“Deze substantiële investering bevestigt het langetermijn-commitment van Highlands aan de groeiambities van het bedrijf”, zegt Kersten.

Daan Kersten (archieffoto).

“Het stelt Additive Industries in staat om een nieuwe en belangrijke stap te zetten in haar missie om baanbrekende verbeteringen te realiseren voor het 3D printen van hoogwaardige metalen onderdelen.”

Hij noemt dit daarom “na acht intense jaren van snelle groei een goed moment om plaats te maken voor nieuw leiderschap”.

Higland Beheer, houdstermaatschappij van de familie Wintermans, bezit behalve Additive Industries ook de technologiebedrijven ATD Machinery en NTS.

Uitbreiding productportfolio

De machinebouwer van industriële 3D-metaalprinters zal de kapitaalbijdrage gaan gebruiken voor uitbreiding van zijn productportfolio, versnelling van de technologische roadmap en versterking van het werkkapitaal.

De nieuwe financiering voorziet ook in mogelijke Covid-19-effecten die de bedrijfsactiviteiten van het bedrijf kunnen beïnvloeden.

Totdat een geschikte opvolger voor Kersten is gevonden, neemt chief technology officer (CTO) Mark Vaes de rol van CEO op zich.

‘Ontwikkelingsagenda versnellen’

Vaes is sinds 2013 drijvende kracht achter de ontwikkeling van de MetalFab1.  “Ik ben ervan overtuigd dat we met de voortdurende steun van onze klanten, partners, het team en onze aandeelhouder de ontwikkelingsagenda nog verder kunnen versnellen.”

Tot de klanten van Additive Industries behoren onder meer verschillende auto- en luchtvaartfabrikanten, een ruimtevaartbedrijf en F1 Team Alfa Romeo Racing Orlen.

Additive Industries heeft zich, sinds de oprichting in 2012, volledig toegelegd op het bouwen van een “modulair systeem met het grootste symmetrische bouwvolume dat in de handel verkrijgbaar is”. Ook stelt het bedrijf toonaangevend te zijn als het gaat om betrouwbaarheid en productiviteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven