Kersten Europe investeert in Faccin vierrollenwals • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kersten Europe investeert in Faccin vierrollenwals

Voor het buigen van steeds zwaardere gebogen plaatsegmenten, dikwandige cilinders en conussen, heeft Kersten Europe geïnvesteerd in een vierrollenwals van Faccin (foto: Kersten Europe)

Kersten Europe uit Wanssum investeert wederom in extra buigcapaciteit om de vraag naar steeds zwaardere gebogen plaatsegmenten, dikwandige cilinders en conussen te kunnen buigen.

Het machinepark van Kersten Europe is de afgelopen jaren al behoorlijk uitgebreid. Een zware 2400T powerpress, één van Europa’s grootste profielbuigmachine en een nieuwe snijtafel hebben onlangs hun intrek genomen in de fabriek. “Onze nieuwste investering in een krachtige vierrollenwals is een mooie en logische aanvulling op de bestaande capaciteit” verklaart Hans Besseling, managing director bij Kersten Europe.

Vierrollenwals

De nieuwe aanwinst betreft een Faccin CNC-gestuurde vierrollenwals, model 4HEL/S 3186. De grote en krachtige wals heeft een bovenrol van 860 mm en een totaalgewicht van maar liefst 160 ton. Platen tot 120 mm dik en met een breedte tot 3.000 mm worden door de vierrollenwals gebogen tot dikwandige cilinders en conussen. Momenteel wordt de wals met speciaal wegtransport en verdeeld over zeven vrachtwagens naar het Noord-Limburgse Wanssum vervoerd waar de installatievoorbereidingen al in volle gang zijn. Vanwege de enorme afmetingen en het gewicht van de machine wordt deze geïnstalleerd in een speciale machineput van 12 m x 6 m met een diepte van bijna 3 m. “De komende maanden wordt de machine geïnstalleerd en uitgebreid getest” aldus Besseling. “Naar verwachting kunnen we vanaf oktober operationeel zijn”.

Complete productielijn

De nieuwe platenwals komt in lijn met de plasma/autogene snijtafel te staan. Zo kunnen plaatuitslagen op de snijtafel worden gesneden en efficiënt worden verplaatst naar de wals. Na het snijden en buigen worden de cilinders en conussen samengesteld en gelast.

De vierrollenwals van Faccin komt in lijn met de plasma/autogene snijtafel te staan
De vierrollenwals van Faccin komt in lijn met de plasma/autogene snijtafel te staan

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven