Keramische membranen zuiveren afvalwater metaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Keramische membranen zuiveren afvalwater metaal

Keramische vlakke plaatmembranen zijn bij de behandeling van vloeistoffen uit metaalbewerkingsprocessen en ander afvalwater in de sector een goedkoper alternatief  dan afvoer, verdamping en ultrafiltratie. Dat zegt Akvola Technologies. Het bedrijf laat op de EMO de akvoFloat-fabriek in actie zien.

Akvola uit Berlijn is specialist in de verwerking van lastig te behandelen industrieel afvalwater en vloeistoffen uit onder meer de metaal. Het bedrijf won vorig jaar met de akvoFloat-oplossingen, om met keramische plaatmembranen olie en andere verontreinigingen uit vloeistoffen te halen, de WssTP Water Innovation Award.Met akvoFloat krijgt afvalwater weer waarde”, stelt het bedrijf. Het systeem kan volgens Akvola zorgen voor een vermindering van kosten voor de afvoer van afvalwater tot 80 procent.

Young innovative

Tijdens de EMO is Akvola een van de Young innovative companies. Op de beurs kunnen experts van het bedrijf via calculaties de potentiële besparingen voor elk individueel bedrijf in kaart brengen. Met akvoFloat worden niet alleen kosten maar ook water en CO2 bespaard. Een speciale akvoFloat-fabriek op de beursvloer maakt de werking aanschouwelijk.

Ing. Johanna Ludwig van het bedrijf legt tijdens een dagelijkse presentatie op de EMO uit hoe akvoFloat werkt. Dat gebeurt in het paviljoen in Hal 25, stand B76.

Bekijk de werking:

Voorbeschouwing

Metaal Magazine is aanwezig op de EMO in Hannover om verslag te doen van de beurs.
Het vakblad heeft een extra dik (70 pagina’s!) voorbeschouwingsnummer uitgebracht.
Neem een abonnement

Bekijk ook:

Dossier EMO
Metaal Magazine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven