Ga naar hoofdinhoud

Kennis en producten als ontwikkelingshulp

FME pleit in het kader van de komende verkiezingen onder andere voor gratis technisch hoger onderwijs en ontwikkelingssamenwerking in de vorm van kennis en producten. Dat laatste is volgens FME effectiever ”dan het geven van directe financiële steun”.

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink: “Het tekort aan bèta-technici is de grootste dreiging voor het voortbestaan van de technologische industrie in Nederland. Daarom vraag ik de politiek om een statement. Onderstreep het maatschappelijk en economisch belang van technische studies nu écht door het collegegeld voor technische studies af te schaffen!”

 

Ontwikkelingssamenwerking

Het fundament van de technologische industrie is  ijzersterk. Dezentjé Hamming: “Daar kan beter gebruik van worden gemaakt, ook in ontwikkelingssamenwerking, waar kapitalen in omgaan. Laten we – veel meer dan nu gebeurt – dat geld besteden door het inzetten van de kennis en producten van Nederlandse bedrijven. Dat is effectiever dan het geven van directe financiële steun. Bovendien helpt het niet alleen ontwikkelingslanden vooruit, maar is het ook goed voor onze economie.”

 

Lees hieronder de visie van FME:

 

pdf bestand  3×3 technologische industrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven