Keba ACF volgt oppervlak • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Keba ACF volgt oppervlak

Dat slijp-, polijst-, borstel-, reinig- en ontbraam-werkzaamheden gemakkelijk door een robot gedaan kunnen worden, bewijst het Oostenrijkse Keba met haar Active Contact Flange. Dankzij deze ACF kan een robot een bepaald oppervlak automatisch volgen met een constante kracht.

De ACF werd op 5 en 6 juni tijdens de Vision & Robotics beurs in Veldhoven getoond door Electro-Abi uit Haarlem. Dit bedrijf heeft de Nederlandse vertegenwoordiging voor de Keba producten. De ACF is in vier verschillende varianten leverbaar. Een ACF wordt op het uiteinde van een robotarm geplaatst. Aan de andere kant van de ACF wordt het schuur-, polijst-, borstel- of ontbraamgereedschap gemonteerd. Maar de ACF kan ook gebruikt worden bij handling werkzaamheden met gevoelige krachtregeling, zoals assembleren, inserts aanbrengen en verpakken.

 

Keba width =

De Active Contact Flange kan ingezet worden om volledig automatisch oppervlaktes te slijpen (foto: Keba)

 

De actieve tussenflens wordt eenvoudig geïntegreerd met bestaande robotsystemen via een gestandaardiseerde ethernet interface. Een kracht besturingssysteem zorgt voor een reproduceerbare bewerking. Pneumatische technologie zorgt voor een passieve veiligheid voor mens en materiaal.

 

Op de video is duidelijk te zien hoe de Active Contact Flange kan worden ingezet.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven