Kastowin bandzagers bij Helgo, Timesavers, Hankamp en Thor • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kastowin bandzagers bij Helgo, Timesavers, Hankamp en Thor

Directeur Remy Helbers: “Vroeger moesten we de zaagmachine twee keer per dag schoonmaken, nu voeren we nog maar een keer per week een routinecontrole uit”

In november 2014 werd de eerste Kastowin bandzaagmachine van Kasto, een A 3.3, in ons land geplaatst bij Helgo Precisie in Ridderkerk. Inmiddels is dat aantal al opgelopen tot meer dan vijftien, ter illustratie dat de machine aanslaat in de markt.

Stelvoeten voor motoren die een uitlijning vereisen, zijn een van de hoofdproducten bij Helgo. De delen uit staal en chroomstaal laat Helgo op maat aanleveren, maar alle delen uit roestvast staal worden in eigen huis gezaagd. “Het is lonend om daar zelf een machine voor aan te schaffen”, zo geeft directeur Remy Helbers de overwegingen weer.

Timesavers

Bij Timesavers in Goes, producent van industriële schuurmachines, staat sinds december 2014 een Kastowin A 3.3 opgesteld. “Een mooi afgewerkte en gesloten machine voor een schappelijke prijs”, zo vat Eddy Eversdijk als leider van de machinefabriek de afwegingen samen om voor deze zaagmachine te kiezen.

Een synchroon met de zaagsnelheid lopende spanenborstel, in enkele of dubbele uitvoering, zorgt ervoor dat de bandzaag ten allen tijde vrij blijft van verstorende verontreinigingen (foto's: Kasto en Jan Oonk)
Een synchroon met de zaagsnelheid lopende spanenborstel, in enkele of dubbele uitvoering, zorgt ervoor dat de bandzaag ten allen tijde vrij blijft van verstorende verontreinigingen (foto’s: Kasto en Jan Oonk)

Hankamp

Bij Hankamp Gears in Enschede is begin maart 2015 een Kastowin A 4.6 in gebruik genomen, als vervanging voor een twaalf jaar oude verticale zaagmachine van Kasto. Qua zaagdiameters (460 mm) zijn de mogelijkheden daarmee meteen naar boven uitgebreid. Operationeel directeur Bas Tönis noemt de horizontale uitvoering van de A 4.6 een wezenlijk voordeel. “Bij de vorige machine ging de zaag onder in de bak nog wel eens door de spanen, dat probleem is bij de A 4.6 uitgesloten.”

Thor Steel

Thor Steel Service, staalleverancier te Antwerpen, is sinds eind 2014 in het bezit van een grote Kastowin A 5.6, voor diameters tot 560 mm. Al spreekt Arjen Matroos van een kleinere aanvulling naast de grote BBS bandzaagmachine van Kasto. De A 5.6 is daarbij vooral bedoeld voor rond materiaal en dan met name in de hogere kwaliteit staalsoorten als Toolex en Hardox.

Binnenkort in Metaal Magazine een driepagina-artikel over gebruikerservaringen met de Kastowin bandzaagmachines. Wilt u dat niet missen, neem dan nu een abonnement. Van Hoorn Machining vertegenwoordigt Kasto. Abonnees van Metaal Magazine kunnen hier onze foto’s bekijken van de introductie van de Kastowin machines vorig jaar bij Kasto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven