Kasto toont zaag- en opslagtechnologie op EMO Milano • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kasto toont zaag- en opslagtechnologie op EMO Milano

Op de EMO Milano 2015 toont Kasto de Unitower. Dit opslagsysteem neemt weinig oppervlakte in dankzij het torenconcept (foto: Kasto)

KASTO Maschinenbau uit Achern (D) toont tijdens de EMO in Milaan (I) een aantal innovaties vanuit de twee verschillende sectoren van het bedrijf: zaag- en opslagtechnologie. Zo presenteert Kasto het Unitower opslagsysteem voor lange materialen, de nieuwe serie Kastowin zaagmachines en het gerobotiseerde sorteersysteem Kastosort.

De Unitower is een torenmagazijn voor de opslag van staaf- en plaatmateriaal, halffabricaten en europallets. Door het toren concept is de hoeveelheid grondoppervlak dat het systeem inneemt beperkt. De Unitower kan gebruikt worden als bufferopslag in productieruimtes of als opslagsysteem voor een middelgrootte opslagcapaciteit. Kasto wordt in Nederland vertegenwoordigd door van Hoorn Machining uit Veldhoven

Bandzagen

De Kastowin A 3.3 met een zaagbereik van 330 mm en de Kastowin A 8.6 met een zaagbereik van 860 mm zijn twee van de vijf machines in de Kastowin serie die tijdens de EMO gepresenteerd worden. De grootste bandzaag in de serie heeft een bereik van 1.060 mm. De Kastowin machines zijn geschikt voor het zagen van verschillende soorten staal. De verschillende zagen in de serie zijn allemaal met dezelfde constructie ontwikkeld en de gebruikte componenten zijn grotendeels identiek. Hierdoor kan Kasto de machines tegen een gunstige prijs aanbieden zonder dat de kwaliteit er op achteruit gaat. De SmartControl besturing bevat alle materiaalgegevens en stelt automatisch de parameters in voor een eenvoudige bewerking. Naast de Kastowin serie presenteert Kasto ook een geautomatiseerde horizontale bandzaag uit de Kastotec serie: de Kastotec AC 4 met een zaagbereik van 430 mm.

Naast de Kastowin serie presenteert Kasto ook een Kastotec AC 4
Naast de Kastowin serie presenteert Kasto ook een Kastotec AC 4

Sorteren

Op de EMO Milano presenteert Kasto tevens een Kastosort sorteerrobot bij een geautomatiseerde Kastospeed cirkelzaagmachine. Het sorteersysteem verhoogt de efficiëntie door een industriële robot met passende grijpers te integreren in de zaagmachine. Gezaagde delen kunnen uit de machine worden gehaald en volledig automatisch worden gestapeld voor verder afhandeling.

Met het Kastosort sorteersysteem kunnen werkstukken geautomatiseerd worden verwijderd en nabehandeld
Met het Kastosort sorteersysteem kunnen werkstukken geautomatiseerd worden verwijderd en nabewerkt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven