Kasto breidt uit met groter zaagbereik • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kasto breidt uit met groter zaagbereik

Kastomiwin A 4.6 verstekzagen.

Kasto breidt het aantal machines in de Kastomicut en -miwin lijn verstekzaagmachines uit met grote versies die met name voor de staalbouwbedrijven interessant zijn. De nieuwe Kastomiwin kan zelfs tot 460 mm breed materiaal in verstek zaken.

Dat is het model dat in de Beneluxmarkt werd gemist, zo maakte Wil Verrijt van Van Hoorn Machining, de Benelux dealer van Kasto, duidelijk tijdens Future Days in de fabriek in het Duitse Achern. Vooral voor de constructiewerkplaatsen is de zaagmachine een interessante uitbreiding.

Dubbelkolom tot 460 mm

Kastomiwin A 4.6 (foto’s: Franc Coenen).

Het gaat om de dubbelkolom zaagmachines, die nu in verschillende varianten een zaagbereik afdekken van 180 tot 460 mm. Afhankelijk van het materiaalprofiel kan in de automatische versie Kastowin A 4.6 tot 460 mm hoog materiaal worden gezaagd. Het nieuwe spansysteem fixeert het materiaal altijd loodrecht op de materiaalstroomrichting voor een hoge nauwkeurigheid van de zaagsnede.

In enkele snede laat de Kastomiwin een restant van 30 millimeter achter. In de automatische modus neemt de reststuklengte toe tot 200 millimeter bij 90° hoek. De gebruiker kan de snijsnelheid traploos instellen van twaalf tot 150 meter per minuut. Wat verder opvalt is de compacte bouwwijze: de zaag meet zelf 3.950 mm. Standaard is de aanvoerlengte 1.500 mm maar er kunnen stukken tot 3.000 mm lengte worden doorgeschoven.

Ook kleine, compacte zaag

Kasto breidt de lijn niet alleen aan de bovenkant uit; aan de onderkant is er de Kastomicut P 1.8 voor bedrijven die vooral kleinere stukken zagen. Deze zaag heeft namelijk een bereik tot 180 mm en kan zowel rechte zaagsnedes als verstekken van 0 tot +45° zagen. Het opspansysteem is bij deze compacte zaag handbediend.

Nieuwe hardmetaalband zaagmachine

Tijdens de druk bezochte huisshow bij de Duitse zaagmachinefabrikant trok verder de nieuwe Kastotec de aandacht. Bij de ontwikkeling van de nieuwe modellen van de toplijn is de aandacht vooral uitgegaan naar het optimaliseren van het zagen met hardmetalen zaagbanden. Door de stabiliteit te verbeteren neemt de productiviteit van de machine met 30 procent toe. Kasto bouwt momenteel voor een Nederlandse staalhandel al zo’n nieuwe machine.

In de augustus-editie van Metaal Magazine volgt een uitgebreider artikel over Future Days.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven