Ga naar hoofdinhoud

Kansen op business in Tsjechië

(beeld: Shutterstock)

Nederlandse maakbedrijven moeten serieus kijken naar kansen voor extra business in Tsjechië. Het land staat op de tweede plek in de wereld van beste locaties voor industriële productie. Mogelijkheden liggen in het exporteren of uitbesteden naar Tsjechië of om er zelf een productielocatie op te zetten. Van 9 tot en met 12 oktober is er een handelsmissie voor maakbedrijven naar Praag.

“Dat wij na vele jaren opnieuw een handelsmissie naar Tsjechië organiseren, komt niet uit de lucht vallen”, zegt Paul Verlinden, beleidssecretaris Internationaal Ondernemen van Koninklijke Metaalunie.

Volwassen industrieel land

“Tsjechië is een volwassen industrieel land en zeker niet meer slechts een goedkope plek om productie uit te besteden.”

Het land biedt volgens hem tegenwoordig veel kansen op zakendoen, vanwege de “hoogopgeleide beroepsbevolking” en “aandacht voor kennis en innovatie”.

“Meegaan met een handelsmissie biedt in een kort tijdsbestek een ideale mogelijkheid om je kansen voor deze markt te ontdekken”, vertelt hij.

Bezoek aan beurs MSV

“Mooi daarbij is dat we tijdens de missie naast het bezoeken van Nederlandse productielocaties en matchmaking ook een uitgebreid bezoek brengen aan de industriële beurs MSV te Brno.”

Ondernemers in de maakindustrie die meer willen weten over kansen in Tsjechië voor export, het uitbesteden van productie of het opzetten van een eigen productiefaciliteit, deel te nemen aan de handelsmissie Maakindustrie.

De handelsmissie Maakindustrie wordt georganiseerd door Koninklijke Metaalunie in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade in Praag .

Meer informatie

De handelsmissie naar Praag en industriële beurs MSV in Brno is van 9 tot en met 12 oktober 2023.

Meer informatie en aanmelden bij RVO.

Aanmelden kan tot uiterlijk 28 augustus 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven