Kamp bezoekt Boessenkool • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kamp bezoekt Boessenkool

Demissionair minister Henk Kamp (Economische zaken) bij machinefabriek Boessenkool (foto: Emiel Muijderman/Boessenkool).

Demissionair minister Henk Kamp van EZ heeft een werkbezoek gebracht aan Machinefabriek Boessenkool  in Almelo. Hier kreeg hij te zien hoe het bedrijf zich heeft ontwikkeld van een machinefabriek voor CNC delen naar een aanbieder van complete systeemoplossingen voor verschillende sectoren. Kamp vindt dat velen er een voorbeeld aan kunnen nemen.

Boessenkool is sterk gegroeid. Zo is de werkvloer de afgelopen 10 jaar zo’n zes keer groter geworden. In de 3 nieuwe megahallen is de vrije werkhoogte naar 13 meter opgetrokken. Het geïnstalleerd hijsvermogen bedraagt 120 ton.

Basis verbreed

Het bedrijf heeft de basis van de machinefabriek verbreed door innovatieve oplossingen voor verschillende sectoren te ontwikkelen. Daarbij is goed gebruikgemaakt van de expertise en het machinepark voor de grootverspaning. Zo is – in eerste instantie voor de landbouw – een drone ontwikkeld, die ook geschikt blijkt voor andere toepassingen. Een aparte hal is ingericht voor de productie van vliegwielen voor stroom en energieopslag. Met deze nieuwe vliegwieltechniek is recent de eerste minipowerplant gereed gekomen voor netbeheerder Tennet.

Grootverspaning

Toch blijft Boessenkool ook vasthouden aan grootverspaning. Tijdens het ministerieel bezoek werd gewerkt aan een zeer complex product: electrical swivel. Dat is een onderdeel in een drijvend olieplatform dat op zee bewegingen stabiliseert, die worden veroorzaakt door stroming, wind en de krachten die vrijkomen bij het oppompen van de olie.

“Door het ontwikkelen van veel machines en apparaten worden hier maatschappelijke problemen in onder andere de agro, bij defensie en in de energiesector daadwerkelijk opgelost”, aldus Kamp na afloop.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven