Kabinet verder met verhoging AOW-leeftijd • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kabinet verder met verhoging AOW-leeftijd

Plannen om de AOW-leeftijd te verhogen heeft tot een vertrouwensbreuk geleid tussen werkgevers en de vakbeweging. Het gevolg van het mislukken is dat het kabinet verder kan werken aan de plannen om de pensioenleeftijd op te krikken van 65 naar 67 jaar.

FNV-voorzitter Agnes Jongerius verweet de werkgevers dat zij in moeilijke economische tijden hun verantwoordelijkheid ontlopen, nadat ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO-Nederland de stekker uit het SER-overleg hadden getrokken.
 
De werkgevers besloten in de loop van woensdag te stoppen met de onderhandelingen in de SER. Het had volgens voorzitter Bernard Wientjes van VNO-NCW geen zin meer verder te praten omdat de bonden geen enkele bereidheid toonden te accepteren dat er langer moet worden doorgewerkt.
 
Ook was er onenigheid over wat er met de aanvullende pensioenen moet gebeuren. Werkgevers vinden dat daar ook de uittredingsleeftijd moet stijgen. Als mensen later met pensioen gaan, hoeven er minder premies betaald te worden.

 

Bron: ANP

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven