Ga naar hoofdinhoud

Kaak stopt met projecten Rusland

Royal Kaak in Terborg heeft na de inval van Rusland in Oekraïne onmiddellijk maatregelen genomen. De wereldwijde fabrikant van productielijnen voor de bakkerijsector heeft twee projecten in Rusland per direct stopgezet. “We doen even geen zaken meer met Rusland”, stelt CEO Lodewijk van der Borg.

Het bedrijf heeft de vier Kaak-medewerkers die bij de projecten in Rusland aan het werk waren via Scandinavië teruggehaald. In Oekraïne heeft Kaak op dit moment geen projecten lopen.

Zakelijk gezien heeft de inval vooralsnog geen grote gevolgen voor de Achterhoekse producent die zich sinds oktober vorig jaar Koninklijk mag noemen.

‘Levensgevaarlijk’

Maar Van der Borg maakt zich wel kwaad over de agressie van Rusland. “Het is levensgevaarlijk wat Poetin nu doet. Een gek die wil laten zien hoe stoer hij is”, zegt hij in de Gelderlander.

Hij heeft te doen met de Oekraïense en Russische bevolking. Vanwege de moraliteit doet Kaak ook al langer vrijwel geen zaken met China.

Kaak is sinds 1846 specialist in bakkerijtechnologie, van standalone machines tot complexe, geautomatiseerde bakkerijlijnen. Er werken wereldwijd 850 mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven