Jubileum-uitgave 50 jaar Valk Welding • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Jubileum-uitgave 50 jaar Valk Welding

Op 22 maart was het precies 50 jaar geleden dat wijlen Henk Valk in Den Haag een agentschap van Cloos begon aan de Laan van Nieuw Oost Indië. Een halve eeuw later is de handelsonderneming onder de naam Valk Welding uitgegroeid tot een internationale speler in de laswereld. Sinds 1994 staat Remco Valk aan het roer, de zoon van de oprichter. Hij wil Europa veroveren.

“Cloos had voor die tijd uitstekende apparatuur,” vertelt de huidige directeur over de begintijd. “Het gasbooglasproces moest toen nog geïntroduceerd worden. Dat verving later het minder efficiënte elektrodelassen.” Voor Valk senior was het een hele uitdaging en hij had succes. Zijn LAS verkoopmaatschappij had in de jaren zeventig met gasbooglassen in Nederland en België een marktaandeel van meer dan 30 procent. Sinds 1963 voert het bedrijf tevens het agentschap van de Duitse Ideal-weerstandlasapparatuur. In de jaren zeventig leverde LAS veel special-lasautomaten, met name aan fabrikanten van landbouwwerktuigen. Dat werd de basis voor automatisering en de latere robotisering van Valk Welding.

 

Als bijlage de jubileum-uitgave als van Valk Welding:

 

pdf bestand  Valk Mailing NL 2011 web

  

Trendsetter

In het begin van de jaren tachtig begon het tijdperk van de robotisering van het gasbooglassen goed op gang te komen. De introductie van deze nieuwe technologie was een noviteit voor vele bedrijven in de Benelux. Remco Valk: “Aan het begin van de jaren tachtig heb ik in Amerika gewerkt en daar veel ervaring opgedaan met robottechnologie. Vanaf 1983 hebben we die kennis toegepast op de markt hier. Dat was de grondslag voor de introductie van Cloos- en IMG-robots binnen de Benelux.””

 

Lasrobotsystemen

Na de introductie van Panasonic robots in 1988, de foto bij de intro is geschoten op de beurs Schweissen & Schneiden, kwam er een eind aan de samenwerking met Cloos en IMG. “Dat was ook meteen de aanleiding voor onze verdere zelfstandige groei, waarbij de combinatie van lasautomatisering met lastoevoegmaterialen tot bloei kwam.” Na de overname van de zaak door Valk junior is Valk Welding zich volledig gaan bezighouden met het ontwerpen, assembleren en leveren van complete lasrobotsystemen.

 

Europa

In 2000 is Valk Welding begonnen met uitbreiding in de Benelux. Tegenwoordig zit het bedrijf ook in Frankrijk, Denemarken en Tsjechië. Verder zijn er plannen voor vestigingen in Duitsland, Oekraïne en Turkije, zodat er een volledige dekking is in Europa. “Daardoor kunnen wij de internationale klanten dezelfde service en ondersteuning geven,” licht Valk toe. “Door ons logistieke netwerk kunnen we in heel Europa lasdraad en consumables leveren. In de Benelux kan dit binnen 24 uur, in Duitsland en Frankrijk binnen 48 uur en daarbuiten binnen 72 uur.”

 

(bron: Valk Welding)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven