Juaristi met palletwisseling voor Thomassen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Juaristi met palletwisseling voor Thomassen

Thomassen Machining in Rheden heeft geïnvesteerd in een derde kotterbank met palletwissel systeem: een nieuwe Juaristi TS5-MG30. Deze machine heeft een pallet afmeting van 2500 x 3000 mm en een bewerkingsslag van 4000 (X) x 3000 (Y) x 3000 (Z) mm

De reeds aanwezige kotterbanken waaronder meerdere pallet machines zijn tot ver in het volgende jaar vol gepland. Met de nieuwe investering blijft Thomassen Machining in staat haar afnemers snel en flexibel te bedienen. De volledig omkaste machine is uitgerust met diverse haakse koppen, waaronder een NC-gestuurde. De besturing is een Siemens 840D-SL. De kotterbank kan werkstukken tot een gewicht van 20 ton op de pallet bewerken. Het gereedschapmagazijn biedt plaats aan 120 gereedschappen. Dit alles maakt de kotterbank zeer efficiënt voor met name grote, complexe werkstukken.

 

Prestaties

Prestaties van de nieuwe Juaristi TS5-MG30:

Bewerkingsslag X-as 4000 mm 

Bewerkingsslag Y-as 3000 mm

Bewerkingsslag Z-as 3000 mm

Uitlading ram W-as 1000 mm

Pallet afmeting 2500 mm x 3.00 mm

Max. toelaatbaar werkstukmassa 0.000 kg

Toerental spindel : 3000 rpm.

Vermogen hoofdmotor : 51 kW

Juaristi wordt in ons land op de markt gebracht door Bendertechniek.

 

OEM Group

De OEM-Group, (Osse Equipment Manufacturing Group), waar Thomassen onderdeel van uitmaakt, werkt aan opdrachten die betrekking hebben op productontwikkeling tot en met assemblage. Binnen de groep worden  naast onderdelen en sub-assembly’s ook complete machines geproduceerd.

Met de investering in de nieuwe Juaristi TS5-MG30 is de verspaningscapaciteit van de groep opnieuw verder uitgebreid en gemoderniseerd.

De groep heeft nu o.a. twaalf kotterfreesbanken met een bewerkingsslag tot 12 m en negen carrouselbanken variërend van 1 tot 5,5 m diameter.De hijscapaciteit is maximaal 2 x 60 ton.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven