Joop van Zanten Staalservice breidt uit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Joop van Zanten Staalservice breidt uit

Voor de uitbreiding van het machinepark heeft Joop van Zanten Staalservice een Kaltenbach Kaltenbach Sprint 1504 straalmachine in gebruik genomen (foto: Joop van Zanten Staalservice)

Joop van Zanten Staalservice uit Veenendaal viert dit jaar het 50-jarig jubileum en het feit dat het staalsnijbedrijf een grotere productiehal  van 3.000 m2 met nieuwe machines in bedrijf heeft genomen. Onder de nieuwe machines bevindt zich een straalmachine van Kaltenbach. Deze machine is een stap in de richting van een full service staalsnijbedrijf waar alle bewerkingen aan gesneden (dik) staal onder één dak worden uitgevoerd.

 Het in 2004 opgeleverde pand is met de nieuwe koers die het bedrijf heeft ingezet te klein om de groei te kunnen doormaken. In de groeistrategie richting 2020, wanneer er een omzetverdubbeling moet hebben plaatsgevonden ten opzichte van 2012, is opgenomen dat de productieruimte vergroot zou moeten worden in combinatie met nieuwe medewerkers en machines. Al sinds de start van deze nieuwe strategie in 2012 wordt jaarlijks de groei gerealiseerd die het zich heeft vastgelegd. De aanschaf van de Kaltenbach straalmachine, maar ook een nieuwe blokbedfrees en schuurband, past in deze strategie.

Kaltenbach

De Kaltenbach straalmachine bij Joop van Zanten Staalservice is van het type Sprint 1504. Deze machine is uitgevoerd met vier turbines met elk 11 kW vermogen. Hiermee wordt een stralend oppervlakte van al het snijwerk gerealiseerd. De machine is geen standaard uitvoering maar is uitgerust met een speciaal ontwikkelde toe- en afvoerrollenbaan. Hierdoor is de machine geschikt voor het doorvoeren en stralen van ruim 80% van de in huis geproduceerde branddelen en gereedproducten. De machine is verder uitgerust met een borstel-/afblaassysteem om de gestraalde delen te ontdoen van straalmiddel en een opvangtrechter achter de machine om straalmiddel op te vangen in situaties wanneer het borstel-/afblaassysteem niet gebruikt kan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven