Joop van Zanten Staalservice schuurt laskanten over 6 m • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Joop van Zanten Staalservice schuurt laskanten over 6 m

Joop van Zanten Staalservice heeft onlangs een Kuhlmeyer UKF van 6 m in gebruik genomen (foto: Joop van Zanten Staalservice)

Joop van Zanten Staalservice uit Veenendaal heeft geïnvesteerd in een Kuhlmeyer schuurbandmachine met een werkgebied van 6 m. Deze machine (type UKF) kan verschillende laskanten aanbrengen van -45˚ tot +88˚, waarbij het maximaal te verwijderen materiaal 200 cm³/min bedraagt. Hoewel het werkgebied 6 m is kunnen producten die langer zijn ook worden verwerkt.

Met de komst van deze machine wordt een belangrijke bottleneck weggenomen. “Het aanbrengen van laskantvoorbewerkingen is iets wat geregeld voorkomt”, vertelt Heico van der Meulen,  key accountmanager bij Joop van Zanten Staalservice. “Voorheen werden de afschuiningen aangebracht met behulp van onze autogeen afschuinmachine. Echter, met de komst van onze blokbedfrees (Zayer KMU 12000), werden gefreesde laskanten met veel enthousiasme ontvangen. De laskanten waren ‘schoon’ en konden meteen door de klant verwerkt worden. De druk op de capaciteit van onze blokbedfrees liep zienderogen op. Waar kleinere lasafschuinhoeken aan grote producten aangebracht werden, moest regelmatig gebruik worden gemaakt van de handfrees. Met de komst van de Kuhlmeyer zijn we ten opzichte van de handfrees en het autogeensnijden nu in staat een kwalitatief betere laskant te maken met een veel kortere doorlooptijd.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven