Jonkman Coating wint award • Metaal Magazine
Nieuws

Jonkman Coating wint award

De nieuwe lijn bij Jonkman Coating (foto: Metaal Magazine).

Jonkman Coating uit Hengelo heeft de ION Borghardt Award 2021 gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens de vakbeurs Materials+Eurofinish+ Surface (MES) in Den Bosch. De winnaar heeft een nieuwe verticale poedercoatlijn voor aluminium profielen tot 8 meter, met een verticale pre-anodisatie geïntegreerd in de lijn. Het bedrijf wordt met de lijn geportretteerd in de komende Metaal Magazine.

Dit is een mooi voorbeeld van handelen richting een circulaire economie: namelijk ‘herontwerp’ van product en proces, met behoud van de in de markt geldende certificering, stelt het juryrapport.

Ook het vermijden van gevaarlijke stoffen en het terugwinnen van warmte en overige energie-maatregelen bij Jonkman Coating zijn door de jury zeer positief gewaardeerd.

“De voordracht geeft blijk van doorvoering van aandacht voor innovatie, kwaliteit, duurzaamheid, energieterugwinning en ontzorgen van de klant vanuit het perspectief van product, proces en gehele bedrijfsvoering”, stelt juryvoorzitter, prof.dr.ir. Arjan Mol, hoogleraar aan de TU Delft. Hij spreekt van het tonen van visie, vakmanschap, durf en daadkracht.

Gelet op onder meer duurzaamheid

Dit jaar heeft de jury in opdracht van Vereniging ION vooral gelet op innovatieve oplossingen. Het ging daarbij om duurzaamheid van producten, processen of bedrijven in het licht van een circulaire economie, vakmanschap en samenwerking inclusief ketenoptimalisatie.

Ook diende het bij de marktintroductie innovatief te zijn. Daarnaast werden zaken als energiebesparing, ontzorgen van de klant, arbeidshygiëne en -veiligheid, maar ook duidelijkheid en begrijpbaarheid van de nominatie nadrukkelijk meegewogen in het oordeel van de jury.

Tweede werd HS Protect en derde Kluthe Benelux.

Reportage in Metaal Magazine

Lees meer over de gecombineerde verticale poedercoatlijn met verticale pre-anodisatie in de nieuwe Metaal Magazine. Dit septembernummer van Metaal Magazine ligt op vrijdag 24 september bij de abonnees op de mat.

Nog geen abonnee?

Lees ook:

Nominaties ION Borghardt Award bekend (21 mei 2021)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven