Nieuws

De “Bond voor Materialenkennis” houdt 23 maart 2006 een speciale bijeenkomst voor jonge materiaalkundigen. Deze bijeenkomst, Meeting Materials, geeft jonge promovendi en medewerkers van de materiaal-industrie de kans kopstukken in de Nederlandse materiaalwetenschap te ontmoeten. Meeting Materials vindt plaats in het Dokubuis, Corus IJmuiden.

Tijdens dit Meeting Materials event zullen vier Masters in Materials hun grootste ontwikkelingen presenteren en zal de verkiezing van Materiaalkundige van de Eeuw plaatsvinden.
Willem van Dreumel is de drijvende kracht achter de toepassing van composiet materialen in de vliegtuigindustrie. Zeventien jaar lang was hij docent op de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft. Hij ontwikkelde, samen met zijn studenten, de eerste thermoplastische composieten voor de lucht- en ruimtevaart. Sinds 1987 werkt Van Dreumel als vliegtuigbouwkundige bij Ten Cate, alwaar hij onderzoek doet naar nieuwe composiet technologieën.
Els Zijlstra, gespecialiseerd op het gebied van innovatieve materialen, heeft in 1998 het bureau Materia opgericht. In de beginperiode lag de nadruk op het selecteren van nieuwe materialen en informatie, waarbij vooral Nederlandse architecten en ontwerpers werden geadviseerd. In 2002 werd de eerste expositie en het eerste boek gepubliceerd. In 2005 heeft Materia zowel de expositie Material Skills als de gratis zoekmachine opgezet. Hiermee probeert Materia duidelijkheid en toegankelijkheid te verschaffen in de jungle van innovatieve en inspirerende materialen.
Boud Vogelesang heeft tijdens zijn carrière aan de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek het materiaal Glare weten te brengen tot waar het nu is, toegepast in de nieuwste generatie vliegtuigen. Vogelesang profileerde zich hierbij als een zeer gedreven onderzoeker met een enorme uitstraling naar zowel studenten als de industrie.Gert Berendsen studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht, waarna hij promoveerde aan de Technische Universiteit Delft. Sinds 1980 werkt Berendsen bij Dow Chemical Company, voornamelijk op het gebied van polymeren. Bij Dow bekleedde hij verscheidene posities in application development, polymer research, marketing, new business development en fabricated products. Momenteel is hij Sr. R&D Director and Site R&D Leader in Terneuzen.

Speed Dating Materials
Nieuw in Nederland is de mogelijkheid om materiaalcollega’s te ontmoeten via een speed dating concept. Gedurende de ‘Speed Dating Materials’ kunnen deelnemers kennis maken met 10 andere deelnemers die in het zelfde interessegebied werkzaam zijn. Elke zeven minuten wordt van contact gewisseld zodat een maximum aan kennismakingen kan plaatsvinden in een korte tijd. Bovendien kun je via de speed dating in contact komen met de sprekers van deze dag, omdat ook zij mee zullen doen met deze sessies.
Tijdens het evenement Meeting Materials zullen lezingen houden worden. De bijeenkomst sluit met de speciale excursie ‘Corus by night’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven