Joint-venture Trumpf met Sisma voor 3D-printen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Joint-venture Trumpf met Sisma voor 3D-printen

Trumpf is een joint-venture voor 3D printen aangegaan met Sisma, een laserproducent uit Italië. Sisma houdt zich bezig met productiematig 3D-printen voor de seriefabricage van metalen onderdelen.

Sisma heeft  45% aandeel in de nieuwe onderneming terwijl Trumpf 55% aandeel heeft. Trumpf Sisma wordt gelokaliseerd in Piovene Rocchette dichtbij Vicenza, Italië. Daar zijn Trumpf en Sisma van plan om nieuwe productiesystemen te ontwikkelen voor het 3D-printen van metalen onderdelen. Deze onderdelen ontstaan laag voor laag uit metaalpoeder, samengesmolten met het vermogen van de laser.

 Ervaring

Enige jaren geleden is Sisma al begonnen met het ontwikkelen van ‘additive manufacturing’-machines voor de productie van kleine metalen onderdelen. Met een omzet van 33 miljoen en een verkoop van 1000 lasers per jaar is Sisma een grote laserproducent in Italië. De onderneming heeft 130 medewerkers en kan terugkijken op meer dan 50 jaar ervaring in de  precisie-mechanisatie en industriële automatisering. Trumpf is in de ‘additive manufacturing’-sector begonnen in het jaar 2000 met de Trumaform  LF machine (foto hierboven) voor opgroeien van metalen onderdelen, zie ook de video hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven