John Deere kijkt naar economie investering • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

John Deere kijkt naar economie investering

Bij de aanschaf van metaalbewerkingsmachines let tractorfabrikant John Deere heel sterk op de veiligheid van de machines en de invloeden van het werken met die machines op het milieu. Ook is John Deere erg trouw aan bestaande leveranciers.

Begin deze week heeft een groep vaktijdschriftjournalisten, als voorbereiding op de EMO Hannover 2013, een bezoek gebracht aan de tractorfabriek van John Deere in Mannheim (D). Een boeiend bezoek waarbij duidelijk werd dat het thema van de EMO Hannover 2013 – ‘Intelligence in Production’ – zeker van toepassing is op het maakproces bij John Deere. De twee Duitstalige bijlagen geven meer informatie over de productiefilosofie van John Deere:

 

docx bestand  Intelligence in Production steuert Getriebeproduktion und Traktorenfertigung

 

docx bestand  Interview mit Bernhard Trieb

 

Die Getriebeproduktion in Mannheim zählt zur Kernkompetenz des Landmaschinenbauers. Die meisten Getriebebauteilen für die Traktoren, wie Zahnräder, Zahnkränze und Spiralkegelräder, produziert John Deere selbst. Foto: John Deere, Mannheim

Een van de activiteiten van John Deere is het fabriceren van tandwielen. Daartoe is geïnvesteerd in deze ‘Zahnradzelle’. De machines zijn geautomatiseerd met robots, het transport gaan handmatig met karretjes. Dit maakt het mogelijk dat de operator altijd de supervisie heeft (foto’s: John Deere)

 

Wereldwijd

Bij investeringen in metaalbewerkingsmachines heeft John Deere een hoge loyaliteit richting bestaande leveranciers. Met daarbij uiteraard wél een aantal eisen: in technologisch opzicht moet de leverancier leidend zijn, wereldwijd moet die leverancier service verlenen en reserve-onderdelen kunnen leveren en de machineleverancier moet in staat zijn om met de technici van John Deere een metaalbewerkingsproces te ontwikkelen. Daarbij is voor John Deere niet de hoogte van een investering doorslaggevend, maar de economische effecten van die investering. 

 

Bei der Produktion der Zahnräder und Wellen für die Getriebe steht die Fertigungsqualität im Mittelpunkt. Bevor die gehärteten Bauteile der Getriebemontage übergeben werden, erfolgt eine abschließende Verzahnungsprüfung. Dabei werden alle Bauteile optisch vermessen und die Zahnflanken der gehärteten Zahnräder nach einer Geräuschprüfung automatisch geglättet. Foto: John Deere, Mannheim

Kwaliteitscontrole van tandwielen bij John Deere in Mannheim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven