Nieuws

'Fris, creatief en origineel’ zo luidde het unanieme oordeel van de jury over het tot in de details uitgewerkte ontwerp dat de 15-jarige Johannes Alderse Baas instuurde voor de zeepkistontwerpwedstrijd van Bosch. De jongen uit Amersfoort heeft vandaag de hoofdprijs – een gloednieuwe Bosch GSR 10,8 V-Li – in ontvangst genomen. ‘Ik hoopte dat mijn inzending gewaardeerd werd, maar daadwerkelijk winnen is toch een hele verrassing,’ zegt  de 15-jarige Johannes Alderse Baas, winnaar van de zeepkistontwerpwedstrijd van Bosch. Johannes kijkt niet op tegen de bouw van zijn zeepkist. ‘Mijn opa was fietsenmaker en ik heb veel van hem geleerd. Ik vind het nu extra leuk dat ik aan de slag mag!’

Ter gelegenheid van de lancering van de nieuwe accuschroevendraaier GSR 10,8 V-Li, organiseerde Bosch in samenwerking met het scoutingblad iXiXeL dit najaar een bijzondere ontwerpwedstrijd. Deelnemers werd gevraagd een zeepkist te ontwerpen die precies 130 schroeven bevat. Hoe de deelnemer de opdracht wilde invullen, kon hij/zij helemaal zelf bepalen.

Ulrich Brams van Bosch over het winnende ontwerp: ‘Eigenlijk lag het ontwerp van Johannes van begin af aan bovenop. Hij heeft met alles rekening gehouden, van aërodynamica tot geschatte kosten. Ook vonden wij het erg leuk dat hij de zeepkist in de vorm van onze nieuwe accuschroevendraaier heeft ontworpen.“ 

Jury

De meest uiteenlopende creaties werden door de deskundige jury – bestaande uit Bianca Pijlman (hoofdredacteur iXiXeL), Ulrich Brams (Brand Manager Bosch Power Tools) en Lori-Lisa van Berkel (communicatiebureau Citigate PR Force) – onder de loep genomen. Behalve het criteria van 130 schroeven, waren originaliteit, creativiteit en uitstraling de belangrijkste beoordelingspunten.

Naast de accuschroevendraaier GSR 10,8 V-Li ter waarde van €139,95 ontvangt Johannes Alderse Baas ook het benodigde materiaal om de zeepkist te bouwen en mag hij met zijn eigen gebouwde zeepkist meedoen aan een zelf uitgekozen zeepkistenrace in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven