Johan Nije (Nijdra) overleden • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Johan Nije (Nijdra) overleden

Johan Nije, oprichter van Nijdra (Nije draaierij), is op 70-jarige leeftijd overleden. Hij omarmde in de jaren 70 als een van de eersten de CNC-techniek. Nadat Nijdra zich ook ging toeleggen op assemblage, ontwikkelde het bedrijf zich tot hightech system supplier voor de bouw van onder meer complete (table-top) machines voor de medische en farmaceutische industrie.

Dat meldt het bedrijf in een in memoriam. Nije leerde het metaalbewerkingsvak op de bedrijfsschool van Fokker en in het bedrijf van zijn vader. Die was in 1947 Draaierij J.L. Nije in Amsterdam gestart.

Johan Nije was enorm geïnteresseerd in techniek en was nauw betrokken bij de metaalbranche. Zo vervulde hij bij Koninklijke Metaalunie diverse bestuursfuncties, onder meer in de raad van bestuur. Tevens was hij medeoprichter en voorzitter van de branchegroep Dutch Precision Technology.

Suppliers Award

Nijdra groeide, als bedrijf van buiten de regio Eindhoven, uit tot een van de grootste leveranciers van Philips Medical Systems. Mede daardoor won het bedrijf in 2004, de Dutch Industrial Suppliers Award, in de categorie first-tier suppliers.

Het vervulde Nije ook met trots dat Nijdra op eigen houtje, zonder hulp van buitenaf, de Duitse markt wist te veroveren. Dat ging niet altijd makkelijk, maar inmiddels is de Duitse markt goed voor ruim de helft van de omzet van het bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven