Ga naar hoofdinhoud

Jansen koopt tweede, identieke kantbank voor spoedklussen

Hugo Jansen: “We doen alles in eigen huis. We verzorgen het hele proces van snijden tot aan mechanische montage.”

Jansen Machinebouw uit Reusel heeft een tweede identieke kantbank, een Easy Form 220/42, van LVD aangeschaft. “Zo kunnen we voldoen aan de vraag naar spoedopdrachten”, vertelt directeur en eigenaar Hugo Jansen in de nieuwe MTL Metaal Magazine. “Daarnaast is onze productie omhoog gegaan.”

“We hebben alle machines voor een complete plaatbewerking”, vervolgt Jansen. “We leveren alleen maatwerk in enkelstuks en kleine series. Met deze twee machines kunnen we meer werk verzetten en een stuk flexibeler werken.”

De twee identieke LVD-kantbanken. Links het nieuwe exemplaar.

“Toen we de eerste kantbank gingen kopen, hebben we een paar merken geselecteerd”, laat Jansen weten. “We wilden vooral een A-merk. We kwamen bij LVD terecht, omdat zij aan de bovenkant van het segment van kantbanken zitten.”

Hoekmeetsysteem

“Eén van onze eisen was dat er een hoekmeetsysteem op zit. Als een plaat te diep gezet wordt dan kun je die negen van de tien keer wegdoen en dat wil je voorkomen. Deze kantbank bespaart tijd en materiaal. Het gaat om de precisie. Dat is mede te danken aan Cadman-B, de eigen software van LVD. Het is heel belangrijk dat je daar van op aan kunt.”

Jansen Machinebouw maakt gebruik van het adaptief hoekmeetsystem Easy Form Laser (EFL) met V-matrijsreferentie en een zware buighulp.

In MTL Metaal Magaine

Lees in het vakblad (premium) wat dit het bedrijf voor voordelen biedt. Verder vertelt Jansen over machinaal ontbramen en stralen, hun groene initiatieven en het werkklimaat voor de medewerkers.

Nog geen abonnee? Bekijk de mogelijkheden
Haal meer uit uw abonnement: Activeer uw account
Adverteren? Bekijk de advertentiemogelijkheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven