IXA Scara robot: sneller en minder trillingen • Metaal Magazine
Nieuws

IXA Scara robot: sneller en minder trillingen

IAI Industrial Robots brengt de IXA Scara robot op de markt. Deze nieuwe serie kenmerkt zich door een hoge stijfheid en hoge snelheden.

De robot heeft een volledig afgedekte constructie. Zelfs het bedieningsgedeelte is bedekt, voor een betere stofdichtheid.

De IXA Scara robot heeft een dubbele armstructuur en verbeterde stijfheid voor minder trillingen. De warmteafvoer is verbeterd voor kortere continue cyclustijden.

Verder heeft de robot ingebouwde kabels voor een lagere hoogte en effectief gebruik van de ruimte. De servomotoren zijn voorzien van absoluut encoder.

Diverse armlengtes

De IXA serie is verkrijgbaar met armlengtes 180, 300, 450 en 600 mm, met verschillende lengtes voor de verticale as. Het maximale gewicht is 12 kg. Optioneel is de robot met een vierde roterende as leverbaar.

Met de IXA-simulatiesoftware kunnen Scara-bewegingen worden gesimuleerd en gecontroleerd zonder dat de daadwerkelijke robots daarvoor al nodig zijn.

Bovendien is de cyclustijd eenvoudig meetbaar. Voorwaarde hiervoor is wel dat klanten de SEL-software (vanaf versie 14.00.00.00) hebben geïnstalleerd voor het programmeren van controllers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven