IPC steunt innovatieplannen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

IPC steunt innovatieplannen

Het InnovatiePrestatieContract, kortweg IPC genoemd, wil de innovatie en de economische groei in de Nederlandse maakindustrie versterken. Een IPC is een 3 jaar durend contract tussen de overheid, een ondernemersorganisatie (de Koninklijke Metaalunie in dit geval) en ongeveer dertig individuele bedrijven. De deelnemende bedrijven spreken af te investeren in innovatie-acties en economische groei op basis van een helder innovatieactieplan met concrete doelstellingen.

Het bedrijf moet in 3 jaar tijd minimaal 100.000 euro investeren in innovatie door onder andere het aanwenden van capaciteit van externe kennisbronnen voor onderzoek, begeleiding, opleiding, het doen van marktonderzoek, investeringsanalyses etc. Onder innovatie kan verstaan worden: product- en procesinnovatie, innovatie in productietechnologie, structurele samenwerking met collega’s en/of kennisinstellingen, het verwerven van kennis, het ontwikkelen van specifieke competenties benodigd voor een nieuwe rol of plaats in de keten, etc.

Voor de investering door het bedrijf is 49.500 euro over een periode van 3 jaar per bedrijf beschikbaar als subsidie vanuit de overheid. Een deel van dit geld zal gebruikt moeten worden voor collectieve innovatieacties (bijvoorbeeld onderzoek) van meerdere bedrijven uit de groep van dertig deelnemers. Onder bepaalde voorwaarden kan een beperkt deel van het geld ook gebruikt worden voor de vergoeding van de inzet van eigen capaciteit (uren). De Koninklijke Metaalunie zal optreden als penvoerder van de groep van 30 metaalbedrijven.

Basis voor de selectie van bedrijven voor de IPC door de penvoerder, is uiteindelijk een innovatie-actieplan van het bedrijf voor de komende drie jaar (gespecificeerd per jaar) en een specificatie van de te bereiken gekwantificeerde doelen, die een resultante zijn van de voorgenomen acties.Voor het maken van deze actieplannen kunnen de bedrijven op een later moment steun krijgen van een Syntens-adviseur, die wordt aangestuurd door Metaalunie.

De Metaalunie is op zoek naar bedrijven die serieus geïnteresseerd zijn in participatie van de door de Metaalunie te initiëren IPC. Geïnteresseerde bedrijven kunnen aan G. ten Cate hun gegevens laten weten:

  • Naam en adres van het bedrijf
  • naam , functie, telefoonnummer en emailadres van de contactpersoon
  • aard van het bedrijf ( producten of diensten en rol in de keten)
  • uw huidige ideeën over innovatieacties die u de komende 3 jaar zou willen gaan uitvoeren
  • uw ideeën voor collectieve innovatieacties met andere deelnemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven