Inzicht in lasperformance • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Inzicht in lasperformance

Lorch Schweißtechnik GmbH komt met Lorch Connect. Hiermee kunnen bedrijven de productiviteit en processen van hun lasproductie tot in de kleinste details controleren. Denk aan lastijden, de kosten voor een lasnaad en relevante parameters in de documentatie. Dat maakt de lasproductie transparant.

De lastechniek en productieprocessen voor de lasnaad zijn vrij complex en sterk afhankelijk van de technische expertise van de lasser. Het is volgens de fabrikant van vlamboog-lasapparaten nog niet gebruikelijk of vanzelfsprekend om een goed inzicht in het lasproces te hebben.

Meerwaarde

Toch ontstaat er meerwaarde door gegevens te verzamelen en te analyseren. Een gedigitaliseerd en gekoppeld productieproces in de lasproductie levert namelijk de belangrijkste gegevens over kosten en verbruikswaarden.

Bovendien helpt het om afwijkingen en fouten te vinden. Dit kan de productiviteit verhogen. “Tegelijkertijd wordt het makkelijker om met gedigitaliseerde lasproductie te beginnen”, zegt Lars Braun, productmanager bij Lorch Schweißtechnik. “En dat alles zonder tijdrovende IT-installatie en grote investeringen.”

Gateway als portal

Voor Lorch Connect hoeft alleen de Lorch Connect-gateway op het betreffende Lorch-lasapparaat te worden aangesloten. Deze gateway stuurt alle lasgegevens tijdens het lasproces, naar keuze via wifi of een bekabelde netwerkverbinding, naar het Lorch Connect-portal.

Via een optioneel aangesloten scanner kunnen verder productierelevante gegevens, zoals ordernummers of informatie over het onderdeel, voor latere analyses en kostenberekeningen door de Lorch Connect-gateway worden verzameld.

De gegevens in het portal kan door de gebruiker eenvoudig via de webbrowser worden opgeroepen, waar en wanneer dan ook.

Voordelen

De belangrijkste voordelen zijn de analysemogelijkheden, zoals het gebruiksvriendelijke dashboard waar de belangrijkste prestatie-indicatoren (KPI’s) zoals inschakeltijden, vlamboogtijden, kosten voor een lasnaad of parameterwaarden snel en overzichtelijk worden weergegeven. Dit kan voor alle aangesloten lasapparaten en zelfs per lasnaad.

Er wordt niet alleen een snel overzicht gegeven van actuele verbruikswaarden, maar biedt ook de mogelijkheid om gemakkelijker afwijkingen en fouten te vinden en processen te optimaliseren.

Het biedt een basis voor directe kostenbeheersing en om de werkelijke kosten van een onderdeel snel te berekenen of snel een beeld van de rentabiliteit van een volledige opdracht te krijgen.

Compatibel

De Lorch Connect-gateway is niet alleen compatibel met alle nieuwe lasapparaten, maar met alle in gebruik zijnde lasapparaten (tot 10 jaar oud) uit de S- en P-serie en de MicorMIG- en MicorMIG Pulse-serie.

Het gebruik van alle Lorch Connect-functies is bij aankoop van de Lorch Connect-gateway één jaar gratis. Daarna kost het 9,90 euro per gateway en maand.

‘Inzicht in werkprocessen’

“In deze uitdagende tijden waarin ook decentraal werken steeds belangrijker wordt, zijn gekoppelde systemen en goed inzicht in werkprocessen vanaf elke locatie belangrijke criteria om succesvol op de markt te blijven”, besluit Braun.

Download de Nederlandstalige flyer
(pdf, 8 pagina’s)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven