Nieuws

Laura Metaal investeert in decoil-lijnen

(foto: Laura Metaal Staalcenter Maastricht)

Staalverwerkingbedrijf Laura Metaal investeert in een verbetering van de decoil-lijnen voor hun Staalcenter in Maastricht. De decoiler heeft door haar grote aanbod en flexibiliteit klanten in een straal van 1000 kilometer.

De investering van 5 miljoen sluit aan bij de ambitie om ook op de lange termijn optimaal in te spelen op de wensen vanuit de markt. Na een jaar voorbereiding zullen de nieuwe machines in het tweede kwartaal van 2017 operationeel zijn.

Hogere rekgrenzen en plaatdiktes
Met deze investering kan Laura Metaal staalplaten produceren waarbij grotere plaatdiktes en hogere rekgrenzen gecombineerd worden. Zo kan bij platen van 25 mm dikte een S700-kwaliteit verwerkt worden waar voorheen de rekgrens beperkt was tot een S355-kwaliteit. Ook kunnen slijtvaste staalsoorten (tot 16 mm dikte) met een rekgrens van 1100 MPa verwerkt worden. Het kunnen verwerken van deze combinaties van plaatdikte en rekgrens is uniek in Europa.

Lichtere constructies mogelijk
Vanuit de markt is er een grote behoefte aan het hogesterktestaal. Met de nieuwe installatie kan Laura Metaal dat produceren. Commercieel Directeur Pieter Haumann vertelt: “Hoe sterker je staal kunt maken, hoe minder staal er nodig is om een bepaalde constructie te maken. Dat zorgt voor lichtere constructies. In bijvoorbeeld vrachtwagens vertaalt dit zich naar een lager brandstofverbruik wat gunstig is om de CO2-uitstoot te verlagen. Ook kan er in een lichtere wagen meer geladen worden, waardoor er minder ritten nodig zijn. We vinden het belangrijk om te blijven innoveren en investeren om zo onze bijdrage te leveren aan de wereld om ons heen.”

Schoon oppervlak
Een ander voordeel van de investering is dat hiermee gegarandeerd is dat het oppervlak van de staalplaten altijd mooi en glad blijft. Zelfs vochtige coils kunnen direct verwerkt worden zonder risico van aantasting van het oppervlak. Daarnaast kan Laura Metaal met de nieuwe installatie het overgrote deel van de platen kantscharen, beitsen en voorzien van een zeer precieze beschermende olielaag.

Voordelen
Met de nieuwe investering kan Laura Metaal nog flexibeler opereren dan voorheen. Pieter Haumann: “We leveren elk gewenst volume en passen de levertijd aan op de wensen van onze klant. Wat, wanneer en hoe onze klant het wil: dat is ons uitgangspunt. We zeggen nooit ‘nee’. Met de nieuwe installatie breiden we onze range aan formaten en rekgrenzen verder uit en kunnen we onze klanten nog beter bedienen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven