Investeren tijdens crisis loont bij Lacom • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Investeren tijdens crisis loont bij Lacom

Dankzij investeringen in automatiseringen kan Lacom de nachturen productiever invullen. Dit verkort de doorlooptijden aanzienlijk (foto’s: Lacom)

In plaats van het doorvoeren van bezuinigingen heeft Machinefabriek Lacom uit Budel vanaf de crisisperiode in 2009 gekozen voor een hele andere aanpak. Er werd geinvesteerd in multitasking-machines, automatiseringsoplossingen en snelopspan- en wisselsystemen en nieuwe gereedschappen. Tevens werd er kritisch naar productiemethodes de doorlooptijden en naar de logistiek gekeken. Volgens Driek Lammers, directeur van Lacom, beginnen deze investeringen nu hun vruchten af te werpen.

Dankzij investeringen in nieuwe machines en automatiseringen is Lacom nu meer in staat om onbemand te produceren. Met name de nachturen worden productiever ingevuld en dit levert een groot  aantal voordelen op omdat onder andere de doorlooptijden aanzienlijk korter zijn geworden. Bovendien wordt het mogelijk om, op basis van de kosten als afgeleide van de tarieven, de concurrentie aan te gaan met Oost-Europa.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven