Intuïtieve CNC-besturing Mitsubishi • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Intuïtieve CNC-besturing Mitsubishi

De M800 CNC-besturing van Mitsubishi is een intuïtieve besturing met een opgedeeld scherm (foto: Tim Wentink)

Tijdens de afgelopen EMO Milano 2015 presenteerde Mitsubishi Electric een nieuwe CNC-besturing die op een intuïtieve manier kan worden bediend. Met de M800/M80 Series stapt Mitsubishi tevens in een besturing die veel overeenkomsten heeft met het bedienen van een tablet of smartphone.

De M800/M80 CNC-besturing is voorzien van een 19” touch-display die opgedeeld kan worden in twee secties. Boven wordt het CNC-scherm getoond, terwijl er in het onderste deel van het scherm diverse gebruikersapplicaties kunnen worden gebruikt. Verschillende functies en operationele menu’s worden weergegeven door eenvoudig toegewezen pictogrammen. In de grafische 3D-omgeving kunnen complexe programma’s gesimuleerd worden om fouten en machinestilstand te voorkomen. Bovendien is het mogelijk om de rechten per gebruiker in te stellen. De M800/M80 Series is uitgerust met de vierde generatie van SSS-4G control. Dit systeem biedt functies die zorgen voor een hoge bewerkingssnelheid, -nauwkeurigheid en -kwaliteit, alsmede zorgt voor een optimale acceleratie en vertraging in elke as. Daarnaast is het systeem in staat om machinevibraties tijdens hogesnelheidsverspaning te verminderen.

CPU

Mitsubishi presenteerde op de EMO ook een vernieuwde CPU (central processor unit) die zorgt voor een hoge processnelheid en de kans op fouten reduceert. De communicatie tussen de CNC en de drive, via een optische fiberkabel, is geoptimaliseerd met een hogere snelheid tot gevolg. Hierdoor heeft het systeem een toegenomen responsiviteit en kan de machine nauwkeuriger aangestuurd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven