Internationaal onderzoek ‘market intelligence’ start • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Internationaal onderzoek ‘market intelligence’ start

Werkzeugmaschinenlabor WZL van de RWTH Aachen University start samen met de Complexity Management Academy een internationale benchmark naar ‘market intelligence’. Inzicht in de markt is voor de maakindustrie van cruciaal belang bij het succesvol nemen van strategische beslissingen. De studie zoekt in de praktijk geteste succesfactoren, voor de invoering van op data gebaseerde marktanalyse. Geïnteresseerde ondernemers kunnen meedoen aan het project en het onderzoek. 

Hoe worden bestaande producten door de klant benut? En wat hebben volgende generaties producten in ieder geval nodig? Welke concurrerende producten zijn er? En welke disruptieve technologische elementen kunnen bestaande activiteiten van het bedrijf in gevaar brengen? Met welke leveranciers en partners kunnen technologische voorsprongen gerealiseerd worden?

Dergelijke kernvragen in innovatie en productbeheer worden voor productiebedrijven belangrijker dan ooit, stellen de onderzoekers. Toenemende digitale koppelingen van producten, machines en processen en initiatieven als Industrie 4.0 maken op data gebaseerde informatie door de hele waardeketen en in alle fasen van de productlevenscyclus noodzakelijk.

Weg vinden in data-woud

Data en nieuwe analysemogelijkheden komen in toenemende mate beschikbaar. Tegen deze achtergrond biedt het opbouwen van ‘market intelligence’ veelbelovend potentieel, maar ook uitdagingen. Zo moeten geschikte informatiebronnen worden gevonden, heterogene data worden geanalyseerd met behulp van geselecteerde methoden en kennis in besluitvormingsprocessen structureel worden overgebracht.

De benchmarking is bedoeld om innovatieve strategieën, concepten en toepassingsvoorbeelden voor de succesvolle implementatie van marktinformatie te identificeren. De studie start op 18 februari 2020 en neemt 9 maanden in beslag.

Meedoen?

Geïnteresseerde bedrijven kunnen, als consortiumpartners, de focus bepalen en relevante kwesties definiëren die in de studie moeten worden aangepakt. De vragen worden vervolgens overgebracht naar een vragenlijst, die licht werpt op de activiteiten van bedrijven uit verschillende industrieën op het gebied van ‘market intelligence’. 

Daaruit volgen bedrijven die dit al met succes hebben geïmplementeerd in hun bedrijfsprocessen en strategische beslissingen. Deze bedrijven zullen door het consortium worden bezocht om hun aanpak te leren kennen en deze te bespreken met de lokale experts. 

Ten slotte zullen de belangrijkste, in de praktijk bewezen factoren voor het succesvol implementeren van ‘market intelligence’ op een rij worden gezet, om hiervan te leren.

Meer informatie of interesse om mee te doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven