Intelligente gasregeling: minder gas voor elke las • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Intelligente gasregeling: minder gas voor elke las

Traditionele gasregelaars zorgen voor overmatig gebruik van gas. IGC (Intelligent Gas Control) kalibreert tijdens het lasproces de benodigde gasbescherming nauwkeurig. Het resultaat is betere lassen en een aanzienlijk lager gasverbruik.

De Migatronic IGC Intelligent Gas Control technologie voorkomt overconsumptie van gas en levert de gebruiker langdurige besparingen op. Doordat de laspools altijd perfect beschermd zijn, wordt de kwaliteit van elke las verhoogd. Lasmachines die zijn uitgerust met IGC besparen veel geld. De investering betaalt zich snel terug.

Optimale gasbescherming

IGC geeft een optimale gasbescherming; geen gaten, poriën of onzuivere lassen. Ook zijn er minder storingen door onvoldoende gasstroom of gasturbulentie. Er is geen onnodig gasverlies, zogenaamde ‘gaspuff’ bij ontsteking, dus geen overconsumptie van gas. Er zijn een veranderingen van werkprocedures, dit is gemakkelijk voor de lassers. Bovendien hoeven minder vaak gascilinders vervangen te worden. Dit bespaart tijd en geld. De gassynergielijnen zijn vooraf ingesteld voor MIG- en TIG-lassen – voor gas en draadtype. IGC is geschikt voor alle lasprocessen waarbij lasgas wordt gebruikt, alle materialen, alle soorten lassen en handmatig en geautomatiseerd lassen.

Geen overconsumptie bij ontsteking

Intelligent Gas Control optimaliseert automatisch de gastoevoer naar de actuele behoeften tijdens elk moment van uw gehele las. Een traditionele klep veroorzaakt een grote verspilling van gas. Lassen met Intelligent Gas Control voorkomt overconsumptie van gas op het moment van ontsteking.

Bescherming lasbad

Hoe hoger de stroomsterkte en hoe groter het lasbad, hoe meer gas er nodig is. Een traditionele klep weet dit niet, maar de Intelligent Gas Control kent de las en zorgt ervoor dat het lasbad altijd goed beschermd is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven