Intelligent volcontinu verspanen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Intelligent volcontinu verspanen

Een kijkje in één van de productieruimtes bij Iscar in Tefen (IL) Naar schatting staan in deze vestiging tussen de 100 en 150 bewerkingscentra van met name Hermle, Makino en Matsuura (foto’s: Iscar)

“Verspaning is hightech technologie.” Daarmee opende Jacob Harpaz, CEO van Iscar, begin juni het seminar in Tefen (IL). Het seminar stond in het teken van het verhogen van de productiviteit met slim vormgegeven en kwalitatieve gereedschappen. Tijdens het bezoek aan de Israëlische gereedschapsleverancier werd tevens een rondleiding door de indrukwekkende fabriek gegeven.

Om volcontinue te kunnen verspanen is de kwaliteit van de verspaangereedschappen essentieel. Niet alleen de standtijd van het gereedschap is belangrijk, maar ook de mogelijkheid om snel te kunnen wisselen voor een lage insteltijd, een optimale spaanafvoer en een goede trillingsdemping zijn belangrijke kenmerken. Aangezien de kosten van moderne geavanceerde bewerkingscentra en personeel hoog zijn, is het belangrijk om stilstand te voorkomen. Vandaar dat het verminderen van de insteltijd voor het vervangen van wisselplaten een belangrijke factor is bij het verhogen van de productie en tegelijkertijd het verlagen van de kosten. Harpaz geeft aan dat een bedrijf moet investeren in goede gereedschappen om op die manier efficiënter te kunnen produceren.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven