Insteekstift klemt zichzelf vast • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Insteekstift klemt zichzelf vast

Mparts lanceert de nieuwe, corrosiebestendige AP29 insteekstift met zelfklemfunctie. Hierbij is het principe van een conventionele kogelinsteekstift gecombineerd met een zelfklemfunctie. Daarmee leent deze universele insteekstift zich bijvoorbeeld voor gebruik in de machinebouw, maar ook in de verlichtingssector en voor het bouwen van podiums, stelt het bedrijf.

De nieuwe insteekstift trekt zichzelf vast door een speciaal ingebouwd klemmechanisme.

In tegenstelling tot bij  conventionele kogelinsteekstiften, waarvoor altijd een uitsparing nodig is om de verende kogels in geval van vergrendeling naar buiten te laten komen, past deze nieuwe insteekstift eenvoudigweg in blinde gaten met een H11 passing.

Snel of herhaaldelijk verbinden

Ideaal dus voor de realisatie van verbindingen die herhaaldelijk moeten worden gemaakt of voor het snel bevestigen, vergrendelen, afstellen, vervangen en vastzetten van zaken, zonder dat extra positioneerbussen moeten worden gebruikt.

Het is een uitbreiding op het bestaande assortiment kogelinsteekstiften van Mparts.

2 uitvoeringen

De nieuwe AP29 is leverbaar in twee uitvoeringen, namelijk met een stift in RVS 303 (1.4305) met een normale afschuifsterkte of in RVS 360 (1.4542) gehard met een hogere afschuifsterkte en een hogere belastbaarheid (conform DIN 50141).

Afhankelijk van de gekozen uitvoering kan de afschuifsterkte uiteenlopen van 21 tot 257 kN. Deze laatste is voorzien van een markering op de stift, dus relatief eenvoudig te onderscheiden van het standaard model.

Zwart met geel

Beide modellen zijn uitgevoerd met een zwarte aluminium greep (RAL 9005) en een gele rvs drukknop (RAL 1016). Ze hebben een bevestigingsmogelijkheid op de paddenstoelvormige kop voor een bevestigingskabel AP10, 12 of 22.

Naar keuze is de AP29 insteekstift leverbaar met een diameter van 6 tot 16 mm. Het temperatuurbereik varieert van -30 tot +150°C.

Níet om te heffen

De nieuwe insteekstift mag overigens niet worden gebruikt voor het heffen van lasten. Dat wordt in de technische documentatie uitdrukkelijk gemeld.

Mparts in Lisse levert en installeert technologisch hoogwaardige industriële componenten en oplossingen, en adviseert hierin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven