Instapmodel CMM van Hexagon MI • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Instapmodel CMM van Hexagon MI

Hexagon-divisie Manufacturing Intelligence brengt als instapper een nieuwe multisensor coördinatenmeetmachine (CMM) op de markt. Deze Optiv Lite 3.2.2 lichtgewicht werkbank-CMM is volgens het bedrijf een kostenefficiënte optie voor geautomatiseerde metingen.

De lancering van Optiv Lite 3.2.2 komt tegelijkertijd met de introductie van Global Lite, een brug-CMM met een vergelijkbare prijs-prestatieverhouding. Deze machines vormen samen de basis van Hexagons CMM-assortiment op instapniveau.

Soepele overgang naar geautomatiseerd

De Optiv Lite 3.2.2 heeft een kleine voetafdruk en is ontworpen om een soepele overgang te bieden van handmatige naar geautomatiseerde kwaliteitsmethodes. Dit voor meer inspectienauwkeurigheid, -betrouwbaarheid en -efficiëntie.

Ook biedt de CMM connectiviteit met end-to-end-productieoplossingen voor proces- en productverbeteringen. Deze zijn traditioneel niet te vinden in de functionaliteit van machines op instapniveau.

De nieuwe CMM is speciaal ontworpen voor snelle en nauwkeurige contactloze en tactiele metingen van kleine onderdelen in een scala aan verschillende industrieën, waaronder elektronica, eMobility, fijnmechanica en de medische industrie.

Volledig traceerbaar

De werkbank-CMM biedt volledige traceerbaarheid van meetresultaten en een vereenvoudigde interface voor gebruiksgemak. Dit is ideaal voor producenten die geautomatiseerde inspectieprocedures naadloos willen integreren of willen voldoen aan de toenemende productievereisten.

Optiv Lite 3.2.2 is geoptimaliseerd voor betrouwbare inspectie in de buurt van productieomgevingen met zijn stugge mechanische ontwerp, hoge machinedynamiek en mogelijkheden voor nauwkeurige metingen in een groot temperatuurbereik.

6 keer gemotoriseerde zoomlens

De machine biedt volgens Hexagon MI een uitstekende nauwkeurigheid met zijn 6 keer gemotoriseerde zoomlens met digitale camera met hoge resolutie.

De toepassingsflexibiliteit kan worden vergroot met de optionele touchtrigger-taster HP-TM en het HR-MP-tasterwisselrek die tot 3 tastermodules kan bevatten. Andere opties zijn onder meer een lasertriangulatiesensor en een indexeertafel.

PC-DMIS metrologische software wordt standaard meegeleverd met de Optiv Lite 3.2.2. “Gebruikers kunnen de operationele eenvoud vergroten met Inspect”, stelt het bedrijf. Dit is een zelfstandige applicatie die operators op productieniveau in staat stelt eenvoudig meetroutines uit te voeren met een standaard, gebruiksvriendelijke interface.

Gebruikers kunnen de systeemstatus op afstand monitoren met HxGN SFx | Activabeheer. Dit stelt kwaliteitsteams in staat om CMM-prestaties te optimaliseren en uitvaltijd te reduceren.

‘Voor slimmere productie’

“Producenten van alle formaten en in alle sectoren willen automatisch de met gegevens gecreëerde inzichten vastleggen die slimmere en efficiëntere productie mogelijk maken”, vertelt Dr. Tobias M. Weber, productmanager Vision, Hexagons Manufacturing Intelligence-divisie.

“Optiv Lite 3.2.2 biedt niet alleen een betaalbaar instapniveau voor geautomatiseerde metrologie. Deze CMM stelt producenten in staat de snel ontwikkelende smart factory bij te benen en potentieel kostenbesparende procesverbeteringen door te voeren, terwijl betrouwbare en tijdige inspectieresultaten worden gegarandeerd.”

OPTIV Lite 3.2.2 is nu wereldwijd beschikbaar. Ga voor meer informatie naar Hexagonmi.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven