Instap fiberlasersnijder Durma • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Instap fiberlasersnijder Durma

Bedrijven die modern fiberlasersnijden altijd als te prijzig zagen, krijgen met de Durma HD-FO een betaalbare fiberlasersnijmachine, als alternatief voor bestaande ponsmachines of voor het uitbesteden van snijwerk. Dat stelt Tuwi, die de machine levert.

“Als grootste fabrikant van lasersnijmachines heeft het Turkse Durma de sterk groeiende vraag naar een instapmodel fiberlaser opgepakt”, geeft Tuwi aan. “De fabrikant heeft zijn R&D-afdeling de opdracht gegeven een betrouwbare en goed betaalbare fiberlasermachine voor het MKB te ontwikkelen.”

Durma presenteerde in 2015 haar eerste fiberlasermachine, wat in 5 jaar tijd uitgroeide tot een serie fiberlasermachines voor diverse toepassingen.

Overstap vanuit andere snijmethodes

Nu is de HD-FO fiberlasermachine toegevoegd. Dit instapmodel, verkrijgbaar met een vermogen van 1, 2 of 3 kW, is specifiek ontwikkeld om de overstap van andere snijmethodes naar fiberlasersnijden mogelijk te maken.

Naast de aantrekkelijke prijsstelling, heeft de machine betrouwbare componenten van Europese fabrikanten en een IPG-laserbron. Daarmee voldoet de machinekwaliteit aan de Europese standaard om zo een constante snijkwaliteit te waarborgen.

‘Bereik ruim voldoende’

Durma heeft de machine heel compact weten te houden. Toch zijn er platen van maximaal 3.000 bij 1.500 mm op te bewerken. Dat bereik is voor de meeste metaalbewerkingsbedrijven ruim voldoende voor de meest gangbare opdrachten.

Deze lasersnijder is werkend te zien, op de TechniShow in september, op de stand van Tuwi.

Lees ook: Dossier TechniShow

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven