Inspiration through Innovation 2021 • Metaal Magazine
Nieuws

Inspiration through Innovation 2021

Fabrikanten in de luchtvaartindustrie zijn voortdurend op zoek naar nieuwe, lichtgewicht materialen om hun processen te optimaliseren. Aero Inspiration through Innovation 2021 (ITI) illustreert de waarde van samenwerking in de lucht- en ruimtevaartindustrie, met evenementen die plaatsvinden in Europa op 23 en 24 november en in de Verenigde Staten op 1 december.

In de zoektocht naar nieuwe, lichtere materialen zijn er vaak andere productie-uitdagingen die overwonnen moeten worden. De toegenomen aandacht voor milieukwesties dwingt de industrie tot efficiëntere ontwerpen, terwijl 3D-geprinte onderdelen nieuwe workflows en processen vereisen.

Best practices in aerospace manufacturing

De evenementen maken gebruik van het wereldwijde netwerk van experts van Seco en brengen interne expertise en externe kennis samen om de mogelijkheden te verkennen.

Op Aero ITI 2021 krijgen deelnemers de kans om de resultaten van dergelijke innovatieve partnerschappen te zien en te bespreken hoe samenwerking hen kan helpen oplossingen te vinden die hun bedrijf vooruit helpen.

ITI 2021 wordt gepresenteerd in samenwerking met technische partners en richt zich op de complexe problemen en trends waarmee de industrie te maken krijgt. Ze laten samenwerkingsoplossingen zien met praktijkdemonstraties van bewerkte onderdelen waarmee een aantal van de grootste uitdagingen van vandaag kunnen worden aangepakt.

“We organiseren Inspiration through Innovation-evenementen om de vooruitgang te vieren en te tonen die onze klanten kunnen boeken wanneer we samenwerken met onze partners”, zegt Andreas Fritz, vice president Marketing & Sales bij Seco. “Iedereen kan innoveren, maar wat we kunnen bereiken door samen te werken, biedt uitstekende waarde bij de productie van componenten voor de lucht- en ruimtevaart.”

Uitdagingen bij bewerkingen

De gezamenlijke aanpak zal worden gebruikt om veelvoorkomende problemen op te lossen die zich voordoen bij de productie van vliegtuigonderdelen, zoals de uitdagingen bij het bewerken van verschillende materialen als titanium, superlegeringen en aluminium van staven, smeedstukken en near-net additive-manufactured onderdelen.

Tijdens eerdere Inspiration through Innovation-evenementen (die vanwege de Covid-19-pandemie online werden gehouden) hebben meer dan 5000 mensen deelgenomen en de kracht van samenwerking in de branche benadrukt en gedemonstreerd, stelt Seco..

23-24 november

De evenementen worden georganiseerd op 23 en 24 november vanuit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. Er zullen ook lokaal georganiseerde virtuele sessies plaatsvinden voor geregistreerde deelnemers in Iberica en Azië-Pacific, waar deelnemers de onderwerpen kunnen bespreken met Seco-experts in hun eigen regio’s.

Deze worden gevolgd door een evenement dat op 1 december wordt georganiseerd vanuit de Verenigde Staten.

Meer informatie en aanmelden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven