Innovator1: 1246 km met 1 liter waterstof • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Innovator1: 1246 km met 1 liter waterstof

USG is de nieuwe hoofdsponsor van The Hydro Cruisers voor de Shell Eco-marathon. The Hydro Cruisers is het team van De Haagse Hogeschool dat deelneemt aan de Shell Eco-marathon.

De Shell Eco-marathon vindt plaats in mei 2011 en daagt de deelnemers uit om voertuigen te ontwerpen en construeren die zo ver mogelijk kunnen rijden op één liter brandstof. In het geval van The Hydro Cruisers is dit waterstof. USG Innotiv steunt het team financieel en biedt de studenten toegang tot de technische kennis van de medewerkers van USG Innotiv.

 

Twee klassen

De marathon is verdeeld in twee klassen, de Prototype klasse en de Urban Concept klasse. The Hydro Cruisers nemen deel in de Urban Concept klasse, waarin voertuigen rijden die hun uiterlijk hebben gebaseerd op dat van een normale auto. De deelnames in het verleden waren succesvol: het team won de Eco-marathon in 2007, 2008 en 2010 en behaalde in 2009 de tweede plaats. De video hieronder geeft een impressie van een voorbereidingsdag eerder dit jaar voor de editie 2010:

 

 

Multidisciplinair team

In september is er een nieuw multidisciplinair team gestart met het ontwikkelen van een geheel nieuw voertuig. Het team bestaat uit studenten uit alle hoeken van De Haagse Hogeschool, maar ook vanuit het mbo en andere hogescholen.Het project doorloopt tot en met mei een proces waarin er een compleet nieuw voertuig wordt ontworpen, gebouwd en getest.

 

Innovator1

De auto draagt de naam Innovator1 en wordt uitgevoerd in de huisstijlkleuren van USG Innotiv. Het doel is dit jaar naast de overwinning ook het wereldrecord, dat op dit moment in handen is van een Noors team en staat op 1246 km met 1 liter brandstof.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven