Ga naar hoofdinhoud

Innovaties troef in Metaal Magazine 10

De stemming op de EMO Milano 2009 was goed, ondanks de crisis; een uitgebreide foto-impressie met de noviteiten. Ook de vakbeurs Eurofinish toonde een branche die volop in ontwikkeling is. Dit is te lezen in Metaal Magazine 10, die deze week verschijnt.

Index liet, evenals Traub, de EMO aan zich voorbij gaan, maar beide bedrijven hielden een Hausmesse, waarbij ze hun nieuwste machines demonstreerden. Bij Index was dat het R200-draaifreescentrum en de MS40 draaiautomaat en bij Traub de combinatie lang-kortdraaier TNL18. 


Innovaties 

Heller heeft de nieuwe F-serie ontwikkeld met tweezijdige toegang, waarmee toeleveranciers een optimaal bewerkingscentrum wordt geboden. Verder ligt er mogelijk een gouden toekomst in het verschiet voor ReSteel.

 

De Clean Scrap Machine is de eerste installatie ter wereld die koper uit staalschroot kan scheiden. Een andere innoverende technologie is te melden op het gebied van vonken en frezen: De Cut 1000 Oiltech bij GF AgieCharmilles kan met een vonkdraad van slechts 0,02 mm werken.

 

Duurzaam

De toeleveringsketens sluiten zich tot duurzame kringlopen. Begrippen als duurzaamheid en sustainability staan hoog op de agenda bij OEM-ers, bleek uit de T&U-manifestatie bij de jubilerende Nevat.

 

En ook de VOM-forumdiscussie stond in het teken van duurzaamheid. Hoe leeft die bij metaalondernemers in het midden- en kleinbedrijf? Deze en meer vragen kwamen aan bod in het gesprek met de oppervlaktebranche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven