Innovaties tijdens de EMO Hannover 2013 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Innovaties tijdens de EMO Hannover 2013

‘Intelligence in production!’. Dat is dit jaar het thema van de grote EMO Hannover 2013 metaalbewerkings-vakbeurs. 16 t/m 21 september 2013 in Hannover (D).

Tijdens de EMO persconferentie op woensdag 29 mei in Bosch en Duin, vertelde managing director EMO Hannover, Christoph Miller dat met het thema ‘Intelligence in production’, de EMO vakbeurs vakbezoekers uit de hele wereld toont, hoe uitdagingen op het gebied van productie nu en in de toekomst het beste opgelost kunnen worden. Alles en iedereen op het gebied van verspanende metaalbewerkingsmachines is op de EMO te vinden en het wordt daarom ook het grootste netwerk in de metaalindustrie genoemd.

EMO Hannover 2011

Een Doosan machine voor compleetbewerken op de EMO Hannover 2011, zie hier meer foto’s van de editie in 2011.  Zie ook ons dossier van de EMO Hannover 2013

 

Opkomende landen

Op dit moment is 176.000 vierkante meter van het beursoppervlak verdeeld, en dat is nu al meer dan bij de vorige EMO in 2011. Dit jaar ligt de focus op nieuwe opkomende landen en dan met name India. 10% van de bezoekers komt dit jaar uit India en dat is 38% meer dan bij de vorige EMO in 2011. Bedrijven schenken dit jaar veel aandacht aan efficient en innovatief werken tijdens het productieproces om op die manier energie te besparen. Daarnaast wordt er, door de toekomstige vraag naar technisch opgeleide vakmensen, ingespeeld op jonge mensen. Op deze manier willen ze deze nieuwe generatie enthousiast maken voor de technische sector.

 

Zestien uit Nederland

Er zijn dit jaar zestien Nederlandse bedrijven op de EMO: Cellro, DoAll Europa, G.J Tools, Dynobend, GSE Technology, Hauzer Techno Coating, Hembrug Machine Tools, Kinkelder, NWL Netherlands Services, Mayfran International, Schut Geometrical Metrology SGM, SCT Tilburg, Style CNC Machines, Timesavers International, Unisign en Van Hoorn Hardmetaal. Dit najaar worden er meer Nederlandse bezoekers verwacht t.o.v. de 2315 Nederlandse bezoekers in 2011. Lees meer over de EMO in Hannover op hun site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven